U gradskoj upravi Grada Poreča upriličen prijem za ravnateljice porečkih osnovnih škola: Godina obilježena porastom broja upisane djece, epidemiološkim mjerama i novim izazovima

1 (124)
05.10.2020. 10:54; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U gradskoj upravi Grada Poreča upriličen prijem za ravnateljice porečkih osnovnih škola: Godina obilježena porastom broja upisane djece, epidemiološkim mjerama i novim izazovima

Povodom Dječjeg tjedna, koji se u cijeloj Hrvatskoj održava od 5. do 11. listopada 2020. , gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić, održali su prijem za ravnateljice porečkih osnovnih škola – Nadiju Kos iz Osnovne škole Poreč, Anitu Sijerković Radin iz Osnovne škole Finida te Ester Zarli iz Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin.

Gradonačelnik je na samom početku iskoristio priliku kako bi njima, ali i svim učiteljicama i učiteljima čestitao njihov dan. – Zvanje učitelja odgovoran je i zahtjevan posao u svakom razdoblju, ali ove godine posebno. Toliko smo toga neočekivanog i drugačijeg doživjeli, prvo kroz zatvaranje škola i organiziranje nastave na daljinu, pa do danas kada se susrećemo s strogim epidemiološkim mjerama koje nam onemogućuju da imamo sve ono na što smo navikli – poput češćeg odvoza učenika ili produženog boravka za sve., rekao je. Naglasio je kako mu je stvarno žao što ove godine neće moći ići u tradicionalni obilazak prvašića. – Svaki put su nam njihovi iskreni komentari i ideje uljepšali cijeli tjedan. Ipak, potrudili smo se da Dječji tjedan obilježimo kako treba i to kroz suradnju s našim vrtićima, školama i udrugama organiziramo bogat program i poklone koje očekuju. Hvala svima na trudu, a djeci neka ovaj ali i svaki drugi tjedan bude ispunjen veseljem., zaključio je gradonačelnik.

Ravnateljice su napomenule kako su u Poreču jako izraženi pozitivni demografski trendovi te da posljednjih godina broj upisane djece stalno raste. Primjerice, samo ove godine upisano je 30 učenika više te sada broj učenika u te tri škole prelazi 1300. I dok njihove škole po svim pokazateljima ispunjavaju uvjete za dodatna zapošljavanja, Ministarstvo koje treba dati suglasnost za to, vrlo često ni ne odgovori na upite škola. Ipak, zaključuju ravnateljice, nastavit će se truditi kako bi porečki školarci imali osigurano kvalitetno obrazovanje i uvjete, posebno jer su u protekle tri godine izgrađene nove škole na Finidi i u Žbandaju, što predstavlja veliki iskorak za osnovnoškolsko obrazovanje u Poreču.

Za kraj, gradonačelnik je ravnateljicama, za učiteljice i učitelje prvih razreda, uručio knjige na poklon, dok će svi prvašići dobiti i majice. Osnovna škola Poreč će Dječji tjedan obilježiti u sklopu redovne nastave na satu razrednika koji će biti posvećen prigodnoj temi u vezi osnovne teme Dječjeg tjedna, a to su prava djeteta. Sadržaj će biti prilagođen pojedinom uzrastu.

Učenici i učitelji Osnovne škole Finida ovaj će tjedan obilježiti svaki sa svojim razredom kroz likovni, glazbeni, plesni i literarni izričaj, a u suradnji s DND-om nastupit će i zbor učenika jednog četvrtog razreda njihove škole. Talijanska osnovna škola „Bernardo Parentin“ sa učenicima nižih razreda slikat će sličice s porukama prijateljstva i izrađivati prigodne narukvice, dok će četvrtaši skupiti poklone i ponijeti ih u gradsko društvo Crvenog križa za potrebitu djecu.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email