NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U Galiji je otvorena izložba  „Mojih 75 „ –  Rudi Poropat

IMG_20221121_182223
22.11.2022. 09:03; ; Početna / Kultura / U Galiji je otvorena izložba  „Mojih 75 „ –  Rudi Poropat

U ponedjeljak 21.11.2022., upravo na dan zaštitnika grada Poreča Svetog Maura,  otvorena je u Galiji, u galeriji Likovne udruge Poreč, samostalna izložba Rudija Poropata.  Ovo je druga samostalna izložba, kojom obilježava svoj 75-ti rođenda i svom rodnom Poreču, gradu mozaika, daje svoj skromni doprinos.

Kao zaljubljenik u more, obalu, podmorje i svu prirodu,  godinama je sakupljao oblutke, školjke i sve interesantno što bi našao. Spontano se stvorila ideja da taj materijal iskoristi za uređenje dvorišnih zidića pa je materijalu počeo dodavati keramičke elemente, koje je izrađivao od pločica, rezao, oblikovao, brusio, kombinirao boje, tražio prigodne alate za obradu.

Radovi nastali u proteklih 10 godina krase police i zidove ateljea u obiteljskoj kući, a neke je autor izlagao na skupnim izložbama LUP-a čiji je član. Ovom prigodom izložio je mozaike, obrađeni kamen,  naplavine te ostale dotjerane pronađene materijale kojima je udahnuo dušu.

Uz obitelj, na otvorenju je prisustvovao veći broj prijatelja i poznanika koji su u emotivnoj atmosferi uživali u nastupu VES ZT Labinci Nigrignanum i recitaciji posvećenoj Rudiju, dugogodišnjem susjedu, od strane Nevije Cvitko.  Osim predsjednice Lup, Ester Diklić i autora Rudija Poropata, prisutnima se kratko obratila i voditeljica zbora „Joakim Rakovac“ Đeni Radaković , koja se zahvalila Rudiju i na požrtvovnom radu kao predsjedniku  kultnog porečkog  zbora.

Izložba „Mojih 75“ ostaje otvorena do 30 studenog, a može se pogledati radnim danom i subotom, u radno vrijeme Galije od 9,00 do 12,00 sati. Autor se zahvaljuje svima koji će posjetiti ovu izložbu i svoja zapažanja i utiske upisati u knjigu dojmova.

E.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email