NEWS
Max 180920 S

U Funtani slijedeće godine ulaganja u plažu, pješačke i bike-staze

Funtana
foto: Goran Mladenović
21.12.2019. 20:00; Učitavanja: 197; Početna / Gospodarstvo / U Funtani slijedeće godine ulaganja u plažu, pješačke i bike-staze

Nakon prihvaćanja izvješća predsjednika Nadzornog odbora Ivana Liovića o poslovanju Turističke zajednice Funtane za polugodišnji period ove godine, direktorica Ana Milohanović Čehić upoznala je članove Skupštine s turističkim rezultatima za prvih devet mjeseci ove godine s kojim su u Funtani više nego zadovoljni. Naime, u tom je periodu ostvareno 237 tisuća dolazaka ili 7 posto više nego lani, odnosno 1,7 milijuna noćenja ili 3 posto više nego u istom periodu lani. [Slaven Brajković, Glas Istre]

Najbrojniji Nijemci

Najviše noćenja, čak 66 posto, ostvareno je u objektima koje na području TZO-a Funtana ima Plava Laguna, u objektima Valamar Riviere ostvareno je 13 posto, u Maistrinim 10 posto, a slijede privatni iznajmljivači sa 7 posto, Kamp Polidor 3 posto i vikendaši 1 posto. U Funtanu najviše gostiju dolazi iz Njemačke, Nizozemske, Slovenije, Austrije, Češke i Italije. Ti su pokazatelji bili osnova za Program rada i financijski plan za 2020. godinu koji će odrediti aktivnosti ove najvažnije asocijacije u Funtani, uz Općinu.

U financijskom planu za 2020. planirani su prihodi u visini od 8,4 milijuna kuna u što je uračunato i preneseni višak od 900.000 iz 2019. godine. Najviše se očekuje od turističke pristojbe (7,2 milijuna), turističke članarine (250 tisuća), od plovnih objekata (275 tisuća). Nakon transfera iznosa Općini Funtana u visini od 2 milijuna, s ostatkom sredstava realizirat će se program rada koji je i u narednoj godini vrlo bogat . Obuhvaća nekoliko grupa poslova. Za “dizajn vrijednosti” predviđen je iznos od 3,4 milijuna kuna, a najvažnije stavke su sudjelovanje u uređenju općine (778.000) te kulturne i zabavne manifestacije, potpore manifestacijama i razvoju proizvoda (ukupno 33 manifestacije) predviđeno je 2,6 milijuna kuna.

Gastro destinacija

Za stavku “komunikacija vrijednosti” planirano je 913 tisuća kuna, a za “distribuciju i prodaju vrijednosti” gotovo 449 tisuća kuna. Za interni marketing, marketinšku infrastrukturu i posebne programe predviđeno je 105 tisuća kuna.

– Najvažniji ciljevi poslovanja TZ-a Funtana u narednoj godini usmjereni su na povećanje fizičkog obujma prometa, broja dolazaka i noćenja u pred i posezoni, ulaganje u poboljšanje uvjeta boravka u našoj destinaciji kroz uređenje plaže uz šetnicu, pješačkih i bike-staza, ali i infrastrukturna ulaganja. Poticat ćemo ekološke akcije, raditi na razvoju postojećih i poticanju novih turističkih proizvoda, raditi na unapređivanju kvalitete turističkih događanja, pružati potpore kvalitetnim zabavnim, kulturnim i sportskim manifestacijama i projektima koji mogu biti motivom dolaska turista u našu destinaciju i produženja sezone. Vršiti ćemo daljnju promociju destinacije, a sve u cilju snažnije valorizacije i pozicioniranja Funtane kao jedinstvenog mjesta gastronomskih doživljaja, rekla je direktorica Ana Milohanović Čehić.

Slaven Brajković, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email