NEWS
Best of Poreč

U Funtani održan šeti Ex-tempore likovni natječaj

02
16.07.2016. 13:33; ; Početna / Kultura / U Funtani održan šeti Ex-tempore likovni natječaj

Funtanjanski trg kraj crkve sv. Bernarda prošli je vikend bio obojan slikarskim platnima, sa preko 100-tinjak radova domaćih i stranih autora.  Akademski umjetnici i amateri iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Njemačke prisustvovali su na šestom Ex-tempore likovnom natječaju u Funtani. Nakon sedam dana stvaranja umjetnici su svoje radove izložili u subotu 9.7. na Trgu sv. Bernarda, ispred istoimene crkve, gdje su proglašeni i pobjednici.

Prvu nagradu za sliku „Balansiranje“ osvojila je Renata Pentek Šimoković iz Rijeke. Osim četiri tisuće kuna, dobila je priliku da dogodine samostalno izlože svoje slike u galeriji Zgor murve. Drugo mjesto osvojio je Mario Santrač iz Poreča sa kompozicijom 020716. Uz novčanu nagradu od 3.000 kuna, osvojio je također samostalnu izložbu u galeriji Zgor murve, dok je treću nagradu i iznos od 2.000 kuna osvojio Vinko Bogataj iz Slovenije.

U kategoriji najbolji dječji radovi prvu nagradu osvojila je Pia Kovačić iz Funtane sa radom „Zaigrane ribice“ (tempere na platnu) koja je za nagradu dobila dvije besplatne ulaznice za vodeni park Aquacolors te ulaznice za Dino park Funtana. Drugo mjesto osvojila je Julija Grižon iz Kopra sa slikom „Zlatne ribice“, a treću nagradu za rad „Dinosauri“ Bartol Šimoković iz Rijeke.  Nagrade su osigurali sponzori natjecanja Dino Park Funtana i vodeni park Aquacolors, dok je Turistička zajednica općine Funtana svim sudionicima dječjeg djela natjecanja  podijelila pakete sa slatkišima i grickalicama.

Organizatori su vrlo zadovoljni odazivom i kvalitetom radova. Komisija u sastavu magistrice likovnih umjetnosti Marine Pacenti, povjesničara umjetnosti Marina Baldinija i direktorice TZ Funtana Ane Milohanović Čehić nije imala lak posao odlučiti se za najbolje. U poretku su dominirale nijanse. Nakon proglašenja pobjednika dio publike je ostao uživati u ležernoj atmosferi uz odličan izbor glazbe akustičnog tria God name – Kristiana Macinića i Alberta Liovića na gitarama te vokala Ferija Božinovića, a program je na nekoliko jezika simpatično vodio Tin Modrić.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani