U dvorani Intersport centar u Zelenoj laguni održan streličarski susret

24.02.2020. 18:31; ; Početna / Sport i rekreacija / U dvorani Intersport centar u Zelenoj laguni održan streličarski susret
87373480_3810019882349301_5118644566269886464_n

Povodom obilježavanja 3. obljetnice osnivanja, Streličarski klub “ Poreč-Parenzo“ u subotu 22.02.2020. godine, organizirao je streličarski susret u dvorani „Intersport centar“ u Zelenoj laguni. 

Uz domaćine, sudjelovali su SK „Rijeka“ i SK „Maura Kal“ iz Krka kao i dio polaznika porečke „DND Streličarske radionice“.

Susret su otvorili DND streličari demonstracijom usvojenog znanja u osnovama sigurnog ponašanja i rukovanja lukom i strijelama. Započeli su gađanje mete na 5 metara udaljenosti da bi na kraju stigli sve do 11 metara. 

Nastavilo se prijateljskim turnirom 2 x 18 m po WA (World Archery) pravilima. Tako je 40tak takmičara, uglavnom u disciplini Zakrivljenog luka (Olimpijski luk), provjerila svoju formu pred Dvoransko prvenstvo države.  Po završetku pročitani su ostvareni rezultati po stilovima i kategorijama  te je Fredi Stojnić u ime SK Poreč kao domaćina, predao  riječkom treneru Josipu Šariću –Braci, poklon povodom  60. Obljetnice Streličarskog kluba „Rijeka“. Poklon je replika ribe porečkog mozaika, rad članova udruge „Društvo za skrb i promociju održivog korištenja kulturne baštine Poreča“.

Druženje se nastavilo uz zakusku pripremljenu od strane roditelja porečkih streličara, gdje su se svi složili da dogodine ponovimo isti susret uz želju prisustvovanja  većeg broja klubova i takmičara, što je ostvarivo:“…ukoliko nabavimo dovoljan broj meta…“ napominju iz našega kluba.

SK Poreč –Parenzo se zahvaljuje

PLAVA LAGUNA, SZGP-u, Mosaic city – Poreč i ekipi za tehničku podršku i obradu podataka Alen Fariš & Mario Mladinov

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email