NEWS

U četvrtak na BOOKtigi: Antikvarijati, procjena i aukcija starih knjiga, čitamo u paviljonu i gost večeri Zoran Predin

BOOKtižin 2019.- dan prvi (27)
25.04.2019. 00:01; ; Početna / Kultura / U četvrtak na BOOKtigi: Antikvarijati, procjena i aukcija starih knjiga, čitamo u paviljonu i gost večeri Zoran Predin

U četvrtak, 25. travnja BOOKtižin će svojom ponudom obogatiti antikvarijati pristigli iz Rijeke, Zagreba, Kopra i Ljubljane. Pozivamo vas na „Sat za kolekcionareu 12 sati kada ćete moći donijeti svoje stare primjerke knjiga iz kućnih biblioteka na besplatnu procjenu uz mogućnost otkupa. U 18 sati počinje četvrta po redu javna aukcija starih knjiga i tiskovina. Aukciju će voditi Rok Glavan, poznati slovenski antikvar i diplomirani kulturolog, voditelj Antikvarijata Glavan u Ljubljani i Tomo Vučinić, priznati riječki antikvar, voditelj antikvarijata Mali neboder u Rijeci.

Ne znamo jeste li već čuli za Gricka, maleno čudovište koje obožava grickati rječnike, atlase i bajke. Stiže u paviljon u 17 sati! Upoznati ga možete na radionici iz ciklusa Čitamo u paviljonu: „Gricko: čudovište koje gricka knjige“, a svoj je dolazak potrebno najaviti najkasnije do četvrtka u 10 sati.

Porečka će knjižnica ugostiti i slovenskog rock glazbenika Zorana Predina koji ove godine slavi 40 godina karijere, a nedavno je dovršio snimanje svog 40. albuma “Zoran pjeva Arsena”.  Istarskoj će publici predstaviti svoju petu po redu knjigu “Glavom kroz zid”! Što od momka načini muškarca, o razlici između političara i lopova, o vratima koja ne možeš nikada otvoriti, o osmom smrtnom grijehu, o letećim grudnjacima, o još mnogočemu, glavom kroz zid govorit će ovaj neostvareni košarkaš, kantautor, pjesnik i pisac, čovjek koji je s grupom Lačni Franz ispisao najljepše stranice slovenske glazbe, brišući sve granice i spajajući svjetove.

Književni susret sa Zoranom Predinom započinje u 19 sati.

Foto (Zoran Predin): Darko JELINEK

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email