NEWS
Laguna Ironman 800

U četvrtak, 8.rujna započinje 15. BOOKtiga

12_RAD_NA_SEBI
07.09.2022. 21:03; ; Početna / Kultura / U četvrtak, 8.rujna započinje 15. BOOKtiga

Sutra započinje petnaesta BOOKtiga – festival pročitanih knjiga te sajam rabljenih knjiga BOOKtižin! Knjižničarke porečke knjižnice, koja je organizator ovoga Festivala, omiljenog među brojnim ljubiteljima knjiga, najavljuju poneke izmjene, a sve zbog najavljenog lošeg vremena tijekom sva tri festivalska dana. No ni kiša ne može poremetiti sve ono dobro što BOOKtiga uvijek sa sobom donosi.

Festival započinje u četvrtak, 8. rujna u 10 sati otvaranjem BOOKtižina, sajma pročitanih knjiga u Gradskoj knjižnici Poreč (Trg Marafor 3), kada će svi ljubitelji pisane riječi moći kupiti knjige, koje su donirali građani, po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Prihodi od prodaje knjiga na sajmu BOOKtižin i ove će se godine usmjeriti na nove projekte porečke knjižnice. Sajam će biti otvoren svakodnevno od 8 do 19 sati, tijekom radnog vremena Knjižnice. Bogatu ponudu rabljenih knjiga u Knjižnici upotpunit će i zanimljiva ponuda vrijednih izdanja antikvarijata iz Ljubljane, Kopra, Rijeke i Zagreba, i to po prigodnim cijenama, te programski dio Festivala kroz književna druženja s renomiranim imenima hrvatske kulturne scene.

Prvi gost ovogodišnje BOOKtige trebao je biti Slavko Sobin, kazališni, televizijski i filmski glumac, ali zbog iznenadnih glumačkih angažmana, Sobin je morao otkazati gostovanje.

U suradnji s antikvarijatima Glavan iz Ljubljane i Mali neboder iz Rijeke, porečka knjižnica šestu godinu zaredom organizira “Sat za kolekcionare”, u četvrtak, 8. rujna u 17 sati te u petak 9. rujna u 18 sati. Pozivaju se svi zainteresirani građani, koji u svojim kućnim bibliotekama posjeduju stare knjige, a zanima ih procjena ili otkup primjerka vrijednih izdanja, da posjete BOOKtižin jer ih tamo čekaju vrsni stručnjaci antikvari.

Obiteljska priča ispričana iz tri perspektive, čije je srce teme patrijarhat, knjiga koja progovara o zaključanosti, kako društvenoj, tako i intimnoj, o nemogućnosti da i žene i muškarci u ovom društvu žive slobodno i dostojanstveno, knjiga „Sinovi, kćeri“ najčitaniji je roman u istarskim narodnim knjižnicama u 2021. godini, a njegova autorica, Ivana Bodrožić, ovogodišnja je dobitnica Nagrade BOOKtiga. Nagrada će laureatkinji biti dodijeljena 8. rujna u 18 sati u Gradskoj knjižnici Poreč. Nagrada BOOKtiga dodjeljuje se pod pokroviteljstvom Istarske županije – Regione Istriana. Osim prigodnog priznanja, sedmodnevnog boravka u Kući za pisce/Hiži od besid u Pazinu, autorica najčitanije knjige dobiva i novčanu nagradu.

BOOKtiga nam u paketu donosi puno lijepih događanja, za sve generacije, a kao i uvijek i poneko iznenađenje. Koncept i vizualni identitet potpisuje Studio Sonda, a njime se ove godine ukazuje na raznolikost i autentičnost naslova svojstvenih festivalu rabljenih knjiga, a BOOKtiga s BOOKtižinom to već petnaestu godinu zaredom promiče. Na BOOKtižinu svatko može pronaći knjige koje ga zanimaju: slikovnice, beletristiku, knjige o kuharstvu, dizajnu, mitologiji, ekonomiji te iz bilo kojeg drugog stručnog područja.  Ali na BOOKtižinu uvijek naletite i na nešto što ni u snu niste mogli zamisliti, rijetke i zanimljive naslove koji će vas nečemu podučiti ili nasmijati, opustiti. Da, ove godine će se samo na BOOKtižinu pronaći u istom paketu knjige sa savjetima za top formu zapakirane zajedno s knjigom recepata za kremaste kolače. Stoga će posjetitelje sajma, između brojnih doniranih i na police izloženih knjiga, dočekati i određeni broj unaprijed pripremljenih paketa, prema područjima interesa, s tri tematski slične knjige, a u tom istom paketu bit će i knjiga iznenađenja.

Puno dobrih razloga da preuzmete svoj paket! Uz gratis knjigu iznenađenja, dobit ćete i gratis puno pozitivnih emocija, poručuju porečke knjižničarke! A oni koji ne mogu doći, ponudu rabljenih knjiga mogu pogledati i na webBOOKtižinu koji je dostupan na stranicama Gradske knjižnice Poreč.

PROGRAM BOOKtige: https://www.knjiznicaporec.hr/2022/09/sto-nam-booktiga-2022-u-paketu-donosi/

Print Friendly, PDF & Email