NEWS

U četvrtak, 7. prosinca svečano otvarenje bienalne izložbe PHOTODISTORZIJA, Hassan Abdelghani i Ivan Tripar

phd11
04.12.2023. 12:52; ; Početna / Kultura / U četvrtak, 7. prosinca svečano otvarenje bienalne izložbe PHOTODISTORZIJA, Hassan Abdelghani i Ivan Tripar
  1. Photodistorzija bienalna izložba
    HASSAN ABDELGHANI, IVAN TRIPAR
    galerija Zuccato

svečano otvaranje  7. 12. 2023. u 19.00

Na jedanaestoj Photodistorziji, bienalnoj izložbi fotografija, predstavljamo samostalne izložbe dvojice autora na suprotnim krajevima iskustvene linije: Ivan Tripar student je Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, izložbu je osvojio na desetoj Photodistorziji, dok je Hassan Abdelghani već priznat fotograf koji vodi fotografsku Galeriju Makina u Puli.

Izložba će biti moguće razgledati do 5. siječnja 2024. godine.

Radno vrijeme galerije:
10 – 12 i 16 – 20
nedjeljom i praznikom zatvoreno

 

Hassan Abdelghani

Osnivač Umjetničke organizacije „Film i Film“ i voditelj Galerije „Makina“, dosad je realizirao i organizirao brojne fotografske izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu.
Rođen je u Osijeku 1965. godine, odrastao u Kairu (Egipat).
U Kopenhagenu 1991. završava školu fotografije, a 1998. osniva privatnu foto školu Global Fotoškole. Potpisuje niz umjetničkih projekata: bio je kustos na više od 30 izložbi, umjetnički direktor fotogalerije «Vrata starog grada» u Osijeku, imao samostalne i skupne fotografske izložbe u Danskoj, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji i BiH.
Po povratku u Hrvatsku radio je kao fotograf na filmovima “Sve džaba”, pobjedniku Pula Film Festivala 2008., filmu “Kenjac“ te „Buick riviera“ i „White lightning“.
Hassan također radi kao voditelj fotografskog odjela na Zagreb Film Festivalu, Pula Film Festivalu, Motovun Film Festivalu, Animafestu i Human Rights Film Festivalu.
Fotografije mu se nalaze u Muzeju Primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a fotografije iz ciklusa “Sa distance mu se nalaze u kolekciji Kontese Candella Alvarez u Madridu i Julian Agut u Barceloni.
Pobjednik je Rovinjskih foto dana 2012 sa prvom nagradom za umjetnički koncept za seriju fotografija “Sa distance”. Studio Eikon mu 2012 objavljuje foto monografiju “Sa distance”.
Odlukom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, izložba „1914: from a Distance” naredne četiri godine putovat će svijetom i predstavljati Hrvatsku u programima obilježavanja stote godišnjice Prvog svjetskog rata.
Knjiga fotografija “Eufrazijana” mu je objavljena 2014, kroz fondacije Europske Unije.
Hassan živi i stvara u Puli

Ivan Tripar 

(Poreč, 1998.) snimatelj je i fotograf. Svoje obrazovanje započinje 2017. na Umjetničkoj akademiji u Splitu, na likovnom odsjeku, modul Film i video. 2019. godine upisuje Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu; Studij snimanja, gdje je trenutno na završnoj godini preddiplomskog studija. Fotografijom i snimanjem bavi se već od učeničkih dana polazeći različite radionice diljem Hrvatske i regije. No, pri samom početku studija već i sam počinje voditi radionice fotografije i filma u školama, javnim ustanovama i u sklopu raznih projekata. Kao student pri ADU istaknuo se u radu „Gusta trava” u kojemu djeluje kao redatelj, producent i direktor fotografije. Također, kao direktor fotografije surađivao je s redateljicom mlađe generacije Belom Bračko Milošević na kratkometražnom dokumentarnom filmu „P kao Pleme” financiranim sredstvima HAVC-a i filmu “A kaj ti možeš?” o životu Ukrajinskih izbjeglica u Lici. Također suradnje njeguje  i sa video umjetnicima i performerima kao što su Petar Grimani, Gildo Bavčević, Goran Škofić i Mia Štark.

Print Friendly, PDF & Email