NEWS

Rekordni Novigrad Cittanova RUN – Više od 650 trkača sudjelovalo na zimskom izdanju omiljene novigradske utrke

Foto_1
04.12.2023. 12:59; ; Početna / Slider / Rekordni Novigrad Cittanova RUN – Više od 650 trkača sudjelovalo na zimskom izdanju omiljene novigradske utrke

Novigrad je još jednom bio u središtu zbivanja zahvaljujući šestom izdanju utrke Novigrad – Cittanova RUN koja se održala u organizaciji Aminessa i turističke agencije GoAdria uz podršku Turističke zajednice Grada Novigrada. U utrci koja je ove godine organizirana u novom zimskom terminu sudjelovalo je više od 650 trkača, što je ujedno i rekord po broju natjecatelja – dokaz da utrka postaje redovna etapa za sve ljubitelje trčanja, ali i dodatni motiv dolaska u Novigrad i izvan turističke sezone.

Natjecanje je organizirano u četiri trkačke discipline, a otvorili su ga najmlađi sudionici na utrci ‘FUN RUN’. U ženskoj konkurenciji u polumaratonu prvo mjesto pripalo je Marini Juranić (HR). Pobjedu na 10 kilometara odnijela je Breda Škedelj (SLO), dok je Lara Rajterič (SLO) slavila na 5 kilometara. U muškoj konkurenciji u polumaratonu pobjednik je bio Mihael Marinč (SLO). Na 10 kilometara najbolje vrijeme je ostvario Tomaž Rep (SLO), a na 5 kilometara prvoplasirani je Tine Lavrenčič (SLO).

Sudionici ovogodišnjeg izdanja utrke stigli su iz ukupno 11 različitih zemalja, a najveći broj natjecatelja, točnije 410, stigao je iz susjedne Slovenije! Sukladno kategorijama, muških natjecatelja bilo je 339 dok je u ženskoj kategoriji bilo sveukupno 318 natjecateljica.

„Novi termin utrke je svakako bio izazovan, ali rekordna posjećenost kao i sunčana nedjelja dokaz su da ozbiljniji trkači ali i rekreativci konstantno traže nove razloge da provedu vikend u znaku sporta i odmora i izvan turističke sezone, što nas dodatno motivira da nastavimo s projektom. Također, ovim se putem zahvaljujemo svim sudionicima na dolasku i pozivamo ih da nam se, u što većem broju, pridruže i sljedeće godine!“ – zadovoljno su izjavili Nataša Host iz turističke agencije GoAdria i Nenad Popović iz Aminessa, organizatori ove uspješne i atraktivne utrke koja prolazi šarenim novigradskim ulicama i šetnicama uz more i maslinike.

Pobjednici u muškim i ženskim kategorijama u svim trkačkim disciplinama osvojili su i ove godine vrijedne nagrade što će ih vjerujemo uskoro vratiti u sunčani Novigrad – na odmor ili pak na novo izdanje utrke Novigrad Cittanova RUN.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email