NEWS
Best of Poreč

U četvrtak, 1. listopada, otvorena je 13. po redu porečka BOOKtiga !

120595107_4874715325934860_3284699727077106790_o
foto: Jelena Jekić
02.10.2020. 11:15; ; Početna / Kultura / U četvrtak, 1. listopada, otvorena je 13. po redu porečka BOOKtiga !
Antički trg Marafor postao je susretište svih zaljubljenika u knjige. Među brojnom građom na BOOKtižinu, na trgu i u matičnom odjelu knjižnice, a uz bogatu ponudu gostujućih, renomiranih antikvarijata možete pronaći nešto za sebe, a donirane knjige prodaju se po simboličnoj cijeni od 10 kuna, donosi Gradska knjižnica Poreč na svojoj Facebook stranici.
 
U Istarskoj sabornici dodijeljena je 11. Nagrada BOOKtiga.
 
U ime osnivača Gradske knjižnice Poreč okupljene je pozdravila dogradonačelnica Grada Poreča Nadia Štifanić Dobrilović pohvalivši napore Gradske knjižnice Poreč u promicanju čitanja. Nagradu je Kristianu Novaku dodijelio pročelnik Odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, gospodin Vladimir Torbica čestitavši pobjedniku s porukom da ga ovaj grad očekuje opet na BOOKtigi s novom knjigom.
 
Svečanost dodjele Nagrade upotpunila je Marina Žužić, studentica glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, koja je porečkoj publici s puno strasti govorila ulomak iz nagrađene knjige.
 
Za završetak je, kroz ovu posebnu književnu večer, razgovor s laureatom vodila ravnateljica Gradske knjižnice Poreč, Irides Zović. Publika je imala priliku čuti kako su nastale priče njegovih junaka koje su osvojile istarsku čitateljsku publiku, a u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, Kristian Novak naglasio je koliko mu je važna ova nagrada čitatelja.
 
 
Foto: Jelena Jekić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani