Počinje nova sezona porečkog organiziranog nordijskog hodanja

IMG-20201002-WA0001
02.10.2020. 16:34; ; Početna / Obavijesti / Počinje nova sezona porečkog organiziranog nordijskog hodanja

U Poreču kreće nova sezona nordijskog hodanja uz stručno vođenje prof. kineziologije Zorana Jendrašića. Aktivnost se provodi tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak) . Pozivamo sve zainteresirane  da se od ponedjeljka  5. 10.2020. s početkom u 17:00 sati  pridružite grupi hodača i stručnom voditelju na startu kod zgrade Općinskog suda u Poreču. Kako se bude skraćivao dan tako će se mijenjati i vrijeme početka aktivnosti o čemu će polaznike izvještavati stručni voditelj, prof. Jendrašić.

Rekreativno hodanje je tjelesna aktivnost primjerena svim dobnim skupinama te vrlo korisna za tjelesno i mentalno zdravlje. Hodanje se preporučuje svim zdravim osobama za održavanje tjelesne kondicije i zdravlja pa i nakon oporavka od različitih bolesti.

Jedna od tehnika hodanja je i Nordijsko hodanje. Korisno je jer uključuje različite mišićne skupine, a pravilna tehnika nordijskog hodanja omogućava  hodanje u rasterećenju. Važno je znati pravilno odabrati štapove za hodanje, o čemu smo nedavno pisali, kao i naučiti pravilno koristiti štapove te pravilno hodati uz pomoć štapova. Poreč godinama nudi ovu mogućnost učenja tehnike nordijskog hodanja, druženja i rekreiranja na otvorenom.

Najjednostavniji način da naučite pravilno hodati, da pri tom  imate stručno vođenje te da  činite dobar izbor za vlastito zdravlje je da se pridružite i hodate sa štapovima u organiziranoj porečkoj grupi nordijskog hodanja sa  Zoranom Jendrašićem, profesorom kineziologije.

S obzirom da kreće jesensko zimski period koji će, sasvim sigurno, tijekom ove i početkom iduće godine biti specifični jer će se uz uobičajene infekcije javljati i infekcija uslijed COVID-19 tako će rekreacija i boravak na otvorenom biti još važniji, a posebno za osjetljive skupine i osobe koje su u oporavku od bolesti. Pozivamo vas stoga da aktivno brinete o svom zdravlju te odaberete , u našem gradu, fizičku aktivnost nordijskog hodanja na otvorenom uz stručno vođenje!

Zdravi grada Poreč i

stručni voditelj grupa nordijskih hodača
Zoran Jendrašić, prof. kineziologije

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email