NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

U četverostrukom sudaru poginuo 18-godišnji vozač Clija iz Umaga, djevojčici ugrožen život

18.11.2015. 19:13; ; Početna / Crna kronika / U četverostrukom sudaru poginuo 18-godišnji vozač Clija iz Umaga, djevojčici ugrožen život

Osamnaestogodišnji N. Z. iz Umaga podlegao je teškim ozljedama zadobivenim u prometnoj nesreći koja se jutros dogodila na cesti Novigrad – Poreč, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović.

Mladi je vozač oko 7.40 sati upravljao Renault Cliom pulskih oznaka iz smjera Novigrada u smjeru Poreča te je počeo pretjecati vozila ispred sebe. U tom je trenu iz suprotnog smjera naišlo vozilo Peugeot, pulskih oznaka, kojim je upravljala 29-godišnjakinja iz Tinjana. Želeći izbjeći izravni sudar s Cliom, vozačica Peugeota naglo je skrenula udesno i udarila u zemljani nasip. Pritom se Peugeot prevrnuo, ali se opet vratio na kolnik.

– Clio se, prema riječima glasnogovornice PU istarske, nastavio nekontrolirano kretati te je udario i u automobil Citroen, pulskih oznaka, kojim je iz pravca Poreča prema Novigradu upravljala 38-godišnjakinja iz Poreča. Tada je iz smjera Novigrada, dakle iz istog smjera kojim se kretao 18-godišnji vozač Clija, naišao Volkswagen Golf kojim je upravljala 40-godišnjakinja. Da bi izbjegla udar u Peugeot koji se ranije sudario s Cliom i prevrnuo na cesti, ona je Golfom skrenula udesno, izvan kolnika, na zemljani nasip, izvijestila je Nataša Vitasović.

U četverostrukom sudaru 18-godišnji Umažanin zadobio je teške i po život opasne ozljede kojima je, prema informaciji iz Policijske uprave istarske, podlegao u 16.30 sati. Teške ozliede zadobilo je i devetogodišnje dijete koje se nalazilo u Citroenu te je hospitalizirano u KBC-u Sušak u Rijeci. U Citroenu je lakše ozlijeđen i 18-godišnji putnik, dok je 38-godišnja vozačica prevezena u pulsku Opću bolnicu, ali težina njezinih ozljeda do večeri nije bila utvrđena. Vozačice Peugeota i Golfa, 29-godišnjakinja i 40-godišnjakinja, u ovoj teškoj nesreći nisu ozlijeđene.

(M. KOŠTA, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email