NEWS

Astronomsko društvo „Višnjan“ dobitnik je donacijskog natječaja Hrvatskog Telekoma

12219610_944043439008149_4076643506733808308_n
foto: Gregor Kervina, Facebook
18.11.2015. 19:23; ; Početna / Gospodarstvo / Astronomsko društvo „Višnjan“ dobitnik je donacijskog natječaja Hrvatskog Telekoma

Astronomsko društvo „Višnjan“ osvojilo je donaciju od 50.000 kuna u kategoriji Edukacija i digitalizacija
Donaciju će iskoristiti za nabavu opreme i ostalih sredstava za provedbu projekta „Astronomija kao uvod u znanost“

Na ovogodišnji natječaj HT-a prijavljeno je rekordnih 456 projekata Astronomsko društvo „Višnjan“ dobitnik je 10. donacijskog natječaja Hrvatskog Telekoma Zajedno smo jači u kategoriji Edukacija i digitalizacija.

Astronomsko društvo „Višnjan“ dobivenu donaciju planira iskoristiti za nabavu opreme i osiguravanje ostalih sredstava za provedbu multidiciplinarnog projekta za učenike osnovnih i srednjih škola „Astronomija kao uvod u znanost“.

Hrvatski Telekom dodijelio je dvanaest donacija za društveno vrijedne projekte koji su izabrani u tri kruga glasanja u sklopu jubilarnog, 10. donacijskog natječaja Zajedno smo jači. Ukupni donacijski fond natječaja iznosi 720.000 kuna, a u svakoj od tri kategorije – Tehnologija i komunikacija, Edukacija i digitalizacija te Okoliš i održivi razvoj – za četiri najbolja projekta dodijeljeno je po 90.000, 70.000, 50.000 te 30.000 kuna.

Ovim vrijednim donacijskim programom HT već deset godina zaredom dodatno potvrđuje i osnažuje svoje čvrsto opredjeljenje za društveno odgovorno poslovanje i ponašanje.

„Provođenjem natječaja „Zajedno smo jači“, Hrvatski Telekom je u proteklih deset godina pomogao oko 240 vrijednih projekata na području čitave Hrvatske s više od 8 milijuna kuna. I ubuduće ćemo podržavati inovativne i kvalitetne projekte koji pridonose cjelokupnom napretku društva, kao što činimo već dugi niz godina, a bitno je istaknuti da smo kroz ovaj natječaj pronašli i specifična područja u koja nastavljamo ulagati“, naglasio je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 345 prijava. O projektima koji su ušli u selekciju nakon prvoga kruga odlučilo je Stručno povjerenstvo koje su činili: tri predstavnika Hrvatskog Telekoma, jedan predstavnik Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, jedan predstavnik Zavoda za robotiku Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, jedan predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca (Global Compact) te jedan predstavnik Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

Radio Centar

Print Friendly, PDF & Email