NEWS

U Baderni obilježen blagdan zaštitnice Svete Marije Male uz sportska i gastro natjecanja, te koncert Maura Staraja

druženje mještana
14.09.2022. 14:33; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Baderni obilježen blagdan zaštitnice Svete Marije Male uz sportska i gastro natjecanja, te koncert Maura Staraja

Raznim programima namijenjenim svim uzrastima Mjesni odbor Baderna i mještani protekli su tjedan obilježili blagdan nebeske zaštitnice ovog porečkog naselja, Svete Marije Male. Na sam dan svetice, 8. rujna održana je svečana sveta misa, a programi su se nastavili i kroz vikend – rezerviran za rekreaciju i gastro natjecanje. Održana je bicliklijada za djecu, koja su krenuvši s Rušnjaka, odpedalirala stazu dugu 10 kilometara, praćeni lijepim vremenom i uz zabavno druženje.

Na streljani su se pak, natjecali lovci u gađanju glinenih golubova, a održano je i natjecanje u pripremanju jela čobanca, u kojem se natjecalo pet ekipa. Svi su najbolji sudionici natjecanja nagrađeni peharima i priznanjima.

Središnji zabavni dio fešte bio je u subotu koncert Maura Staraja i La bande, koji su na igralištu okupili brojne mještane i goste, te pružili zabavnu do kasno u noć.  

Organizator proslave bio je Mjesni odbor Baderna, uz financijsku potporu Grada Poreča – Parenzo. 

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email