NEWS

U agroturizmu Pod čeripnjom održano svečano otvorenje manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre 2022

29.10.2022. 18:11; ; Početna / Gospodarstvo / U agroturizmu Pod čeripnjom održano svečano otvorenje manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre 2022
2022-10-29_18h10_37

U petak, dana 28. listopada 2022. godine, u agroturizmu Pod čeripnjon, u Svetom Petru u šumi, održano je otvorenje 12. izdanja manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre.

AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre u suorganizaciji Istarske županije, organizira 12. izdanje manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre – DOVAI 2022. Kroz četiri vikenda u mjesecu studenom, deset agroturizama diljem istarskog poluotoka velikodušno će otvoriti svoja vrata te pripremati istarske specijalitete po promotivnim cijenama.

U petak, dana 28. listopada 2022. godine uoči prvog vikenda, održalo se svečano otvorenje manifestacije kod ovogodišnjeg domaćina – agroturizam Pod čeripnjon, Sveti Petar u šumi.  Na otvorenju je sudjelovala u ime Istarske županije, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Nada Prodan Mraković, direktorica Turističke zajednice središnje Istre, Sanja Kantaruti te ostali uvaženi gosti i partneri projekta manifestacije. Sve prisutne pozdravio je direktor AZRRI-a, Igor Merlić, kazavši kako Agencija organizira manifestaciju DOVAI dvanaestu godinu za redom te kontinuirano radi na promociji tradicionalne istarske gastronomije, omogućavajući na taj način produženje turističke sezone te kreiranje sadržaja u ruralnim krajevima Istre. Smatra kako je ova manifestacija postavila standarde kroz godine organizacije te kako se nada da će agroturizmi biti popunjeni te da će posjetitelji u velikom broju kušati istarske delicije.

Manifestacija će započeti prvim vikendom mjeseca studenog te će se odvijati kroz četiri subote i nedjelje u sljedećim terminima: 5.-6., 12.-13., 19.-20. i 26.-27.11.2022. godine. Agroturizmi uključeni u manifestaciju nudit će jelovnik koji uključuje aperitiv, predjelo, glavno jelo, prilog, salatu te desert, i to po promotivnoj cijeni od 150,00 kn u protuvrijednosti 19,91 EUR (fiksni tečaj konverzije: 1EUR=7.53450 kn). Rezervacije termina su obavezne te se vrše direktno na kontakt broj željenog agroturizma. Sve  informacije u svezi  ponude na pojedinom agroturizmu, mogu se pronaći na službenoj web stranici manifestacije –  www.dovai.eu.
Posjetitelji ovogodišnje manifestacije imat će priliku kušati domaće tradicionalne specijalitete te doživjeti pravi ugođaj u ruralnom ambijentu Istre. U ovogodišnjoj manifestaciji će sudjelovati agroturizam Cerovac iz Nedešćine, agroturizam Dušani iz Pazina, agroturizam Giovanna Allegra iz Šumbera, agroturizam Montižel iz Grožnjana, agroturizam Pineta iz Sv. Martina kraj Nedešćine, agroturizam Sia iz Vodnjana, agroturizam Štefanić iz Kaldira kraj Motovuna, agroturizam Ondina iz Svetvičenta, agroturizam Pod čeripnjon iz Sv. Petra u šumi te stancija Buršić iz Vodnjana.

Pojedini agroturizam nudit će jelovnike na bazi namirnica iz vlastite proizvodnje u kombinaciji s raznoraznim doživljajima poput posjeta životinjama na domaćinstvu, nastupa folklora, pa sve do prezentacije vlastitih ali i proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. U cilju spajanja gastro i outdoor aktivnosti, u sklopu svakog agroturizma upotpunjena je ponuda dodatnim sportsko-rekreativnim sadržajem te svi posjetitelji moći će posjetiti bike i trail staze smještene uz pojedine agroturizme. U sklopu ovogodišnje manifestacije s glavnim ciljem dodatne promocije, snimljen je promotivni video u kojem se prikazuju ljepote ruralnih istarskih domaćinstava.

Manifestacija je organizirana pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za turizam i Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, te u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije, Istarskom razvojnom turističkom agencijom, Turističkom zajednicom središnje Istre i Hrvatskom gospodarskom komore, Županijskom komorom Pula.           

Više link: https://dovai.eu/
Print Friendly, PDF & Email