NEWS
Best of Poreč

U 96. godini života preminuo je Ludwig Goetz, jedan od najvećih zaljubljenika u porečki, istarski i hrvatski naturizam

15.04.2021. 20:42; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U 96. godini života preminuo je Ludwig Goetz, jedan od najvećih zaljubljenika u porečki, istarski i hrvatski naturizam
ludwig-goetz

Jučer je u  96.g. života preminuo jedan od najvećih zaljubljenika u porečki, istarski i hrvatski naturizam, Ludwig Goetz, predsjednik BNV ( Bayerischen Naturisten Verband) iz Nürnberga.

Bio je najvatreniji pomagač i donator Poreča za vrijeme Domovinskog rata ( 1991.-1992.), za što je dobio i priznanja od ondašnjih dužnosnika, Steve Žufića i Mira Dodića.

Posjećivao je stotinjak puta Koversadu, Istru u Funtani,  Solaris, Uliku , Valaltu, a prvi je odmor proveo još daleke 1955.g. na otočiću Koversada u vrijeme kada je bio  turistički netaknut .  Bavarci su samo desetak godina nako II. Svj. rata na njegovu preporuku   otkrivali Istru i Poreštinu.
Njegovom zaslugom je kasnije Ruddolf Halbig zagovarao1957.g.  kod predsjednika Narodnog odbora općine Poreč,  Dušana  Rakovca  otvaranje naturističkog kampa Koversada.

Njegovom zaslugom su Bavarci još odonda kao i  dandanas najbrojniji naturisti Istre i Hrvatske.

Bio je inicijator i  organizator tradicionalnih naturističkih skupova „ Alpe Adria“ koji se svake godine pa i ove , održavaju u  Solarisu mjeseca lipnja. Starije generacije direktora naturističkih kampova Poreštine su bili njegovi studenti, on ih je konzultirao, pomagao i zagovarao kako prilagoditi svoju ponudu naturistima. Ali sjećati ćemo ga se i ponajviše kao prijatelja koji je nakon toliko godina druženja s nama, uhvatio i dio našeg mentaliteta.

A zbog toliko toga dobrog i ljubavi prema ovom kraju koji mu je bio druga domovinu, velika mu hvala.

 

Jerko Sladoljev

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani