NEWS
valfresco

Turistički vodiči iz Poreča, Umaga i Novigrada učili kako voditi osobe oštećena vida

20190524_091619_resized
24.05.2019. 10:22; Učitavanja: 146; Početna / Gospodarstvo / Turistički vodiči iz Poreča, Umaga i Novigrada učili kako voditi osobe oštećena vida

Jučer je u organizaciji Grada Poreča-Parenzo održana edukacija turističkih vodiča iz Poreča i okolice o pravilnom pristupu i komunikaciji s osobama oštećena vida. Kroz višesatni program, u kojem su imali priliku u teoriji i kroz praktične vježbe doznati kako pristupiti osobama oštećena vida, na koji način ih voditi te kojim se pomagalima osobe oštećena vida koriste u svakodnevnom životu, vodio ih je stručni tim Hrvatskog saveza slijepih.

Između ostaloga, sudionici edukacije su kroz praktičnu vježbu ˝ulaska u tuđe cipele˝ stekli bolji uvid u potrebe i specifične okolnosti prostornog snalaženja osoba oštećena vida.

Provedena edukacija dio je provedbe projekta USEFALL, sufinanciranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Program prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. Projekt je usmjeren povećanju dostupnosti UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine na čijem se popisu od 1997. nalazi jedan od najljepših sačuvanih spomenika umjetnosti rane bizantske umjetnosti iz 6. stoljeća Eufrazijeva bazilika u Poreču.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S