NEWS

Turistička zajednica središnje Istre manifestacijama dodijelila 170.000,00 kuna bespovratnih sredstava

tinjan2000_800
16.02.2022. 12:22; ; Početna / Gospodarstvo / Turistička zajednica središnje Istre manifestacijama dodijelila 170.000,00 kuna bespovratnih sredstava
Turistička zajednica središnje Istre (TZSI) objavila je rezultate javnog poziva za dodjelu potpora iz programa „Potpore manifestacijama“ u 2022. godini. Temeljem javnog poziva, u zadanom su roku pristigle 44 prijave, financirane su 43 u ukupnom iznosu od 170.000,00 kn.
 
Javni poziv bio je usmjeren na manifestacije koje podižu kvalitetu turističke ponude središnje Istre, doprinose rastu broja gostiju i povećanju potrošnje, posebice u razdoblju pred i posezone te promoviraju središnju Istru kao zanimljivo turističko odredište. Odobrenim manifestacijama dodijeljeno je ukupno 170.000,00 kuna.
 
Najviši iznos dodijeljene potpore je 15.000,00 kuna, a najmanji 1.000,00 kuna.
Sredstvima će biti financirane eno-gastronomske kao što su Internacionalni sajam pršuta, S klobasicom u Europu i druge; kulturno-zabavne poput Kulturnog ljeta u Svetom Lovreču, koncerta Vjeruj u ljubav, Bajsa u Draguću; sportsko-rekreativne primjerice Međunarodni dan pješačenja, boćarski i malonogometni turniri; i ekološke manifestacije poput Eko pohoda: Marš na Učku i Vaterpola na Zarečkom krovu. Sve će navedene manifestacije biti održane na području TZSI, odnosno na području Grada Pazina te općina Cerovlje, Gračišće, Lupoglav, Karojba, Pićan, Sveti Lovreč, Sveti Petar u Šumi i Tinjan.
 
Bespovratna sredstva namijenjena su isključivo manifestacijama koje će biti održane u 2022. godini na području TZSI te obuhvaćaju troškove programa, potrošnog materijala za realizaciji manifestacije, najam prostora, troškove promotivnog materijala i promociju, troškove izvođača, zaštitarske usluge te druge opravdane troškove.
 
Korisnici sredstava su jedinice lokalne samouprave, trgovačka društva, obrti, udruge te kulturne i javne ustanove. TZSI će odobrena sredstava doznačiti organizatoru po završetku odrađene manifestacije i po primitku cjelokupne, javnim pozivom definirane, popratne dokumentacije.
 
Popis manifestacija koje su dobile potpore dostupan je na sljedećoj poveznici – https://www.central-istria.com/hr/sponzorstva.
Print Friendly, PDF & Email