Turistička zajednica Istre intenzivirala aktivnosti vezanih za pozicioniranje Istre kao wedding destinacije

1507890503_6088
12.08.2020. 18:12; ; Početna / Gospodarstvo / Turistička zajednica Istre intenzivirala aktivnosti vezanih za pozicioniranje Istre kao wedding destinacije

Poznato je da Istra predstavlja savršeno mjesto za izreći sudbonosno “da” i doživjeti najromantičnije vjenčanje na svijetu. Uz idealnu klimu nudi nevjerojatne kulise, živopisne srednjovjekovne gradiće i skrivene stancije, atraktivne vinograde, bajkovite vidikovce i šarmantne  lokacije uz more. Kako bi priča bila zaokružena, raspolaže najboljim hotelima, restoranima i vinarijama. Prepoznala je to Turistička zajednica Istarske županije još 2014. godine kada je pokrenula projekt „Istra – wedding destinacija“ u sklopu kojeg su pokrenute brojne inicijative usmjerene pozicioniranju Istre u ovoj domeni.

Jedan od prvih koraka bio je okupljanje svih partnera koji se bave ili sudjeluju u organizaciji vjenčanja u Istri kako bi se s njima uspostavila komunikacija i suradnja. Tako je nastala specijalizirana web stranica na kojoj su istaknuti ključni partneri: od agencija za organizaciju vjenčanja (9 agencija), lokacija za vjenčanje (24), usluga za vjenčanje (18) do ponude cvijeća i bombonijera (5): www.istra.com/weddings, odnosno www.istra.hr/hr/informacije/vjencanja. S godinama raste broj zainteresiranih partnera kao i posjetitelja, a koriste je i domaći i strani mladenci koji svoje vjenčanje namjeravaju organizirati upravo u Istri.

Kako bi se daljnje unaprijedio i razvio ovaj turistički proizvod, a Istra brendirala kao destinacija vjenčanja uz jačanje njezine konkurentnosti, ovih je dana Turistička zajednica Istarske županije dogovorila konkretne mjere suradnje i razvoja proizvoda s predstavnicima agencije WeddingsInCroatia uz još tri partnera: StudioBrzak weddings&events, Lepor Weddings i Flammeum weddings&events, koji će biti angažirani na organizaciji snimanja  video i foto materijala s namjenom  prikaza presjeka istarskih ljepota. Osim kadrova lokacija iz zraka, bit će organizirana i dva stilizirana snimanja na Brijunima te u Village & Hotelu San Canzian (San Canzian je inače, prema američkom lifestyle on-line magazinu Brides, www.brides.com, nedavno odabran među TOP 8 mjesta na svijetu u koje gosti mogu otputovati virtualno dok su u potrazi za medenim mjesecom),  gdje će se u prigodnom ozračju prikazati tradicija, vrijednosti i jedinstvenosti Istre, bogatstvo boja, okusa i mirisa regije, vrhunska gastronomija i ponuda vina te raznolikost krajolika (obala i unutrašnjost Istre).

Tako će vedute izvanredne ljepote Istre biti prikazane na još sugestivniji način zahvaljujući zračnim snimcima, fotografijama i videozapisima čime će se Istra portretirati kao idealna wedding destinacija. Navedenim će se materijalom naša destinacija moći oglašavati na raznim platformama, od vlastitog weba, YouTube kanala, društvenih mreža, specijaliziranih časopisa i drugih wedding kanala, a isto tako koristiti za pripremu promotivnih materijala za sajmove i ciljane prezentacije.

U daljnjem planu suradnje brojne su aktivnosti, među kojima i kreiranje popisa najljepših lokacija za vjenčanja, certificiranje, organizacija inspirativnog okruglog stola za razmjenu iskustva, organizacija edukativnih predavanja, standardizacija kvalitete i sl.

Turistička zajednica Istre vjeruje da se razvojem wedding proizvoda može znatno ublažiti sezonalnost turizma te ojačati pred i posezona, a posljedično povećati prihodi lokalne zajednice izvan sezone te promovirati nedovoljno razvijena turistička područja i mali poduzetnici.

 

Ured TZ Istarske županije

Print Friendly, PDF & Email