NEWS

Turistička zajednica Grada Poreča predstavila drive-in COVID test point koji počinje s radom u srijedu, 9. lipnja

20210604_110434
04.06.2021. 12:37; ; Početna / Obavijesti / Turistička zajednica Grada Poreča predstavila drive-in COVID test point koji počinje s radom u srijedu, 9. lipnja

Turistička zajednica Grada Poreča zajedno sa Gradom Porečom osigurala je provođenje testiranja na COVID-19 namijenjeno za goste privatnog smještaja i malih objekata kojima je potreban PCR test ili brzi antigenski test za odlazak iz Hrvatske, rekao je danas na tiskovnoj konferencij direktor ureda TZG Poreč, g. Nenad Velenik.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije i poliklinika MEDICO obavljat će testiranja na COVID -19 i od srijede, 09. lipnja 2021. i odvijati će se na parkiralištu sportske dvorane Žatika ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom u vremenu od 09 do 12 sati, isključivo uz prethodnu najavu, najkasnije dan ranije do 15 sati na e-mail: [email protected]. Obrazac za prijavu testiranja biti će dostupan na web stranicama Turističke zajednice Grada Poreča.

Cijena brzog antigenskog testiranja bit će 100,00 kn, a PCR testa 375,00 kn. Rezultati brzog antigenskog testa bit će poznati dva sata nakon testiranja, a PCR testa unutar 24 sata. Testiranje će biti moguće platiti gotovinom u kunama ili karticom, a rezultati biti će dostavljeni na e-mail adresu, i to na hrvatskom i engleskom jeziku. Trošak testiranja snosit će gost.

Kako smo dobili pojašnjenje iz ureda TZG Poreč, usluga testiranja namijenjena je isključivo gostima koji borave na području TZG Poreč, ne i građanstvu Poreštine.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, zainteresirani se mogu javiti u Informativnom centru Turističke zajednice Grada Poreča, Zagrebačka 9, Poreč, na telefon: +385 52 451 293 ili na e-mail [email protected].  

Za sigurniji boravak gostiju u Poreču, Turistička zajednica Grada Poreča  pripremila je posebnu rubriku na svojim službenim Internet stranicama INFO COVID 19 – PUTUJTE SIGURNO gdje je moguće pronaći niz korisnih informacija vezanih uz mogućnosti ulaska u Hrvatsku, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i mnoge druge korisne informacije. Osim toga, pripremljen je i informativni letak INFO COVID sa kratkim uputama i pravilima ponašanja. Letak se dijeli u Informativnom centru Turističke zajednice.

Proteklog vikenda započelo je i cijepljenje iznajmljivača koji su se za cijepljenje prethodno prijavili u ured Turističke zajednice grada Poreča.  Vjerujemo kako smo na vrijeme osigurali sve potrebno za sigurnu i stabilnu turističku sezonu koja bi po svim najavama trebala biti bolja od prethodne, rekao je direktor TZG Poreč Nenad Velenik.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna