Turistička sezona u Istri nadmašila očekivanja

2021-08-12_18h56_42
12.08.2021. 18:57; ; Početna / Gospodarstvo / Turistička sezona u Istri nadmašila očekivanja

Istra je u dosadašnjem dijelu godine s današnjim danom, 12. kolovoza, dosegla turističke brojke koje odgovaraju ukupnom turističkom prometu ostvarenom tijekom 2020. godine. To znači da će sve što na našem poluotoku budemo realizirali u nastavku godine biti veliki plus u odnosu na prethodnu godinu, a svaki dodatni dan koji budemo radili bit će korak bliže rekordnoj 2019. godini. Pri tome je, jasno, neophodan preduvjet da u odvijanju sezone ostanemo organizirani i disciplinirani jer je u pitanju prevelik i previše značajan ulog.

U ovoj godini u odnosu na prethodnu puno bolje rezultate ostvaruju hoteli: lani je udio hotelskog smještaja iznosio 15,5 posto u ukupnim noćenjima prema smještanoj strukturi, dok je ove godine na razini 21,7 posto. Istarski kampovi također bilježe rast s 31,7 na ovogodišnjih 37,5 postotnih udjela.

„Promatrajući udio gostiju prema zemljama iz kojih nam dolaze i u 2021. bilježimo odlične rezultate s njemačkog tržišta, rekao bih predobre, ali i sa slovenskog, češkog i poljskog tržišta“, istaknuo je direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević dodavši da smo u odnosu na prethodnu godinu na dobitku s posjetiteljima iz Austrije i Nizozemske te Rusije, no da nam još uvijek nedostaju gosti iz Italije i Velike Britanije.

„Gotovo sve destinacije u Istri dostigle su ili prestigle prošlogodišnje brojke što znači da smo dobro organizirani, odnosno da smo u dobroj kondiciji, no isto tako moramo posebno naglasiti da jedino što ne smijemo učiniti je, govoreći nogometnim rječnikom, prekršaj za penal,  jer bi nas to moglo skupo stajati.“, zaključio je Ivošević.

Ostvarenje ovako izvrsne sezone u izvanrednim uvjetima poslovanja rezultat je odlične suradnje privatnog i javnog sektora na pripremi, organizaciji i realizaciji ove turističke godine.

 

TZ Istre

Print Friendly, PDF & Email