NEWS

Treća uzastopna pobjeda rukometaša Poreča u Paket24 Premijer ligi; Trogir – Poreč 28:29 (13:11)

IMG_2503 (1)
29.10.2022. 22:44; ; Početna / Sport i rekreacija / Treća uzastopna pobjeda rukometaša Poreča u Paket24 Premijer ligi; Trogir – Poreč 28:29 (13:11)

Rukometaši Poreča iz Trogira se  vraćaju s dva vrijedna boda mada su do njih došli dosta teško. Nakon 60 minuta rezultat je bio 29:28 (11:13), iako je dobar dio susreta Trogir bio u minimalnom vodstvu, porečki sastav preokrenu je u posljednjih deset minuta i time osigurao treće uzastopno slavlje.

Samo otvaranje susreta bilo je dosta izjednačeno, a Trogir je bio taj koji je prvi došao do osjetnog vodstva preko Luke Piteše (6:3). Poreč je pojačao tempo te uz dobru obranu u samo nekoliko minuta izjednačio na 6:6 golovima Armana Ikanovića i Luciana Krajcara. Tada je uslijedila igra gol za gol koja se održala sve do posljednih pet minuta prvog poluvremena kada nove greške Poreča domaćin dobro iskorištava i ponovno bježi na+3 (13:10). Trener Lovrinović pokušao je malo promijeniti s Rađakovićem na srednjem vanjskom, a spretno je Bruno Ćopić zaustavio loptu i omogućio Poreču da smanji zaostatak na poluvremenu (11:13).

Trebalo je sedam minuta nastavka da Poreč upali motore i serijom 3-0 preokrene susret u svoju korist (16:15). Imali su naši dečki i +2 deset minuta kasnije, ali to vodstvo nisu uspjeli očuvati. Trogir je pred domaćim navijačima  iskoristio grešku Poreča pa u 50. minuti vratio utakmicu u egal (23:23). Predvodnik porečkog sastava bio je Filip Perić, a pred kraj pomogao mu je i Lucian Krajcar te njih dvojica ekspresnom serijom odvode Poreč na 26:23. Trogir svoj novi napad ne iskorištava, ali Rađaković iskorištava dobiven sedmerac i postavlja +4 za Poreč. No, igrači Ilije Lovrinovića nisu ni to uspjeli održati te je do samog kraja bilo napeto iako u minimalnom vodstvu. Po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu je stajalo 29:28.

Najefikasniji kod Poreča bio je Filip Perić s osam pogodaka, šest je upisao Arman Ikanović, a Bruno Ćopić imao je devet obrana. Kod protivnika istaknuli su se Toni Špika, Luka Piteša i Goti Maričić svaki s po pet zgoditaka, dok su vratari Lučin-Brkan-Vranješ zajedno sakupili šest obrana.

“Prvo moram čestitati svojim igračima, mislim da su dali puno danas, a na kraju su odlučivale nijanse, ali kad daš sve od sebe i sreća te pomazi. Trogir je dobra ekipa s dobrim trenerom i sigurno nikome neće biti lako tu.
Mi smo uzeli po što smo došli i to je najvažnije, gledatelji su sigurno imali šta za vidjeti danas, bila je to prava premijerligaška utakmica .”…riječi su trenera Ilije Lovrinovića nakon utakmice.

Najbolji strijelac večeras Filip Perić ovako je prokomentirao utakmicu: “Iza nas je teško gostovanje s kojeg donosimo dva boda. Prije svega čestitke cijeloj ekipi na jednoj odličnoj izvedbi u obrani i napadu. Bila je to utakmica s puno preokreta, gol za gol ali smo u zadnjih 10 minuta uspjeli slomiti otpor domaćina… u konačnici jedna infarktna završnica ali 2 boda su u džepu.”
 

Paket24 Premijer liga, Liga B, 7. kolo:
Trogir – Poreč 28:29 (13:11)

Trogir: Lučin 2 obrane (2+0), Brkan 3 obrane (2+1), Vranješ 1 obrana (1+0); Špika 5, Radnić 3, Piteša 5, Drnasin,Tokić, Maričić 5, Perkušić, Smoljo 4, Gajić, Bradarić-Šuljo 2, Trivković 4
Isključenja: 10 minuta
Sedmerci: 3/3

Poreč: Vladić, Ćopić 6 obrana (6+0); Muranović, Krajcar 5, Car, Petrov, Boka, Krupić 1, Malinarich, Perić 8, Rađaković 3, Ikanović 6, Bajan Bošnjak 4, Ljubić 2
Isključenja: 8 minuta
Sedmerci: 6/7

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email