NEWS

TRADICIONALNA PROSLAVA DANA OPĆINE SVETI LOVREČ 5. – 13.8. – SLUŽBENI PROGRAM

361925100_661672212662140_2506196981580018954_n
31.07.2023. 13:51; ; Početna / Lifestyle / Zabava / TRADICIONALNA PROSLAVA DANA OPĆINE SVETI LOVREČ 5. – 13.8. – SLUŽBENI PROGRAM
Po običaju, sve stanovnike i posjetitelje Svetog Lovreča očekuje red kulture, red sporta i red zabave.
 
🥳 Tradicionalno, najveća se zabava očekuje na sam dan nebeskog zaštitnika svetog Lovre – dan Lovrečeve – i to u četvrtak, 10.08. 🥳
 
👉 Subota 05.08. Sportski dan – boćanje i gađanje na glinene golubove. Gađanje na glinene golubove održat će se na Rušnjak u organizaciji Lovačkog društva “Srna” s početkom u 9:00 sati.
Turnir BK Sveti Lovreč – tradicionalni turnir koji se godinama već organizira u Svetom Lovreču i na kojem nastupaju svi boćarski klubovi iz Općine Sveti Lovreč, kao i njihovi sportski kolege i gosti iz okolice održat će se u 12:00 sati.
 
👉 Utorak 08.08. – Ultimativni istrijanski lovrečevski kviz + koncert Techno Vikings trg Placeta, 21:30 h.
Jubilarno 15. sveukupno izdanje i treće povodom Lovrečeve, „Ultimativni istrijanski kviz“ okupit će creme de la creme kvizoljubaca i istroznalaca. Kao i uvijek, bit će tu pitanja raznorazne tematike, a i nagrade će biti primamljive. A bit će tu još i nekoliko iznenađenja.
A da sve bude u istarskom stilu, za nezaboravan glazbeni provod pobrinut će se najbolja saksofonistička skupina u Istri (a i šire) – jedni i jedini Techno Vikings!
Ulaz je besplatan.
 
👉 Srijeda 09.08. Gušti Lovreča + koncerti limenih glazbi (trg Placa), 19:00
U tjednu Lovrečeve, Gušte Lovreča samo ovog puta sa četvrtka – dana Lovrečeve – premještamo u srijedu. I dalje ćete moći uživati u najboljim delicijama što Lovreština pruža i to uz najživopisniju pozadinu za glazbene sladokusce: svoj će nastup održati limena glazba iz Svetog Lovreča, kao i njihovi gosti iz prijateljskih limenih glazbi. Ulaz je besplatan.
Isti dan s početkom u 20:00 sati, održat će se radionica i igraonica udruge “Drijade” i to na izvoru “Rulja” s početkom u 20:00 sati.
 
Četvrtak 10.08. – LOVREČEVA
👉 Svečana misa, bazilika sv. Martina, 11:30
👉 Otvaranje izložbe PhotoCity, galerija „Placa“, 20:00 – tradicionalni fotografski natječaj „PhotoCity“ u režiji Kluba amaterske fotografije Sveti Lovreč. Na dan Lovrečeve otvorit će se izložba i proglasit će se pobjednici 13. izdanja ove kulturne manifestacije.
👉 Zabavno-glazbeni program – parkiralište kraj zgrade Općine Sveti Lovreč, 21:00
 
Što je pučka fešta bez zabave i plesa?
Ove godine na lovrečku će se pozornicu najprije popeti Ni tu ni tamo bend, koji će dobro zagrijati i rasplesati publiku, da bi nakon njih uslijedio pravi tulum uz najvećeg pjevača ča-vala današnjice, Alena Vitasovića! Dođite, zato, svi kako bi skupa pjevali antologijske hitove poput „Jenu noć“, „Nisi više mala“, „Ne moren bez nje“, „Gušti su gušti“ i napravili feštu za pamćenje! Ulaz je besplatan.
 
👉 Petak 11.08. predstava Casabianca+klapa Volosko, trg Placa, 20:00 – Đurđa i Franko dolaze u Sveti Lovreč!
Hit komedija „Casabianca“ dolazi nasmijati Lovrečane do trbuhobolje. Riječ je o predstavi koja na čakavskom dijalektu prikazuje smješnu stranu bračnog para, od 60tih godina prošlog stoljeća do danas te se komentiraju svakodnevne situacije s kojima se mnogi od nas mogu poistovjetiti. A kao najbolja preporuka za doći pogledati ovu predstavu su rasprodane dvorane u ama baš svakom gradu i mjestu gdje su nastupali!
Karte se mog kupiti u galeriji „Placa“ po cijeni od 10 eura.
Nakon predstave, zabavljat će nas poznata klapa Volosko.
 
👉 Subota, 12.8. Plivački maraton u limskom zaljevu u organizaciji Kluba za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč održat će se u 17:00 sati u Limskom zaljevu, dok će biciklistički đir pod zvijezdama započeti u 20:00 sati.
 
👉 Nedjelja, 13.8., dvorana Osnovne škole Joakima Rakovca – međunarodni odbojkaški turnir, 09:00
Klub OK Sveti Lovreč, trenutno najuspješniji klub nekog ekipnog sporta u Svetom Lovreču, organizira međunarodni turnir na kojem će, osim domaćina, nastupati i klubovi iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.
 
 
Print Friendly, PDF & Email