NEWS

Tomislav Milohanić (Slavić) predstavio svoju poeziju i prozu korisnicima Doma za starije u Poreču

Tomislav Milohanić2
11.07.2023. 15:02; ; Početna / Kultura / Tomislav Milohanić (Slavić) predstavio svoju poeziju i prozu korisnicima Doma za starije u Poreču

U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč održano je još jedno u nizu predstavljanja knjiga utorkom, a sve u sklopu europskog projekta „Na istoj strani(ci) – Neispričane priče”, u organizaciji Gradske knjižnice Poreč. Ovog utorka u Domu je gostovao Tomislav Milohanić (Slavić), književnik (prozaik, pjesnik, putopisac, scenarist…) iz Poreča koji je predstavio svoju poeziju i prozu na čakavštini i standardu hrvatskog književnog jezika.

Pjesme i proza koju je na slikovit i osebujan način Tomislav Milohanić (Slavić) predstavio korisnicima Doma vratila je generaciju starijih u dane njihova djetinjstva, donijela dašak mirisa „teplega kruha i pečenih kostanj“ te sjećanja na običaje i doživljaje iz nekih prošlih vremena. Kako je vrijeme predviđeno za susret brzo prošlo, dogovoreno je da je ovo tek jedan u nizu susreta s književnikom koji je prizvao lijepa sjećanja korisnika Doma.

Kao znak sjećanja na ovo književno jutro i zahvalu za sudjelovanje, ravnateljica Doma Sandra Ćakić Kuhar uručila je Tomislavu Milohaniću prigodan poklon koji su izradili korisnici Doma.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Slijedeći susret dogovoren je za 18. srpnja, kada će u Domu gostovati Elena Uljančić.

 

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email