NEWS

Tko osvaja IZBORE za Grad Poreč ?

09.04.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Tko osvaja IZBORE za Grad Poreč ?
1560337.jpg

Izbori se bliže pa tako raste i aktivnost stranki i listi koje će izaći na lokalne izbore za Gradsko vijeće Grada Poreča. Kako sada stvari stoje može se pretpostaviti da će se za 19 mjesta GV-a boriti IDS, SDP, HDZ, IDF , pa Nezavisna LISTA POREČ + PARENZO +, a također i Udruga – NAŠ POREČ, koja izlazi sa svojom listom, pa KOALICIJA ISTRA ZA POREČ koja okuplja više stranaka koje su na prošlim izborima prikupile nešto oko 10 % glasova (svi zajedno) – pa se tako nadaju da će i ovaj put osvojiti toliko glasova da bar jedan njihov kandidat uđe u GV, tu se prema svemu sudeći uključuju i predstavnici STRANKE UMIROVLJENIKA – ( ,a priča se da će se pojaviti i još jedna stranka koja će okupiti umirovljenike druge struje ??) zatim ozbiljno se govori i o sudjelovanju N.L. OBRTNIKA koji su na prošlim izborima osvojili jedno mjesto u GV-u , a možda se pojavi još tko.

U dosadašnjem sazivu u GV-u Grada Poreča bilo je 11 predstavnika IDS-a, 3 SDP-a , 1 HDZ-a 1 HPS-a, 2 POREČ +, 1 OBRTNIKA ( kasnije IDF).

Pretpostavke su razne, no prema aktivnostima i broju članova novost bi moglo biti jedno mjesto člana liste koju će sastaviti Udruga «Naš Poreč», UMIROVLJENICI za sada prema ( još nepotpunim ) anketama stoje loše, kao i Koalicija ISTRA i IDF te OBRTNICI — dok će ostali najvjerojatnije zadržati svoje biračko tijelo. A sa koliko članova će ući u GV teško je prognozirati….

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email