NEWS

Tjedna najava događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč

POUP
20.01.2020. 14:21; ; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Kino

četvrtak, 23. 1., petak, 24. 1. i subota, 25. 1. u 18.00
Špijunaža i kamuflaža – sinkronizirano
izvorno ime: Spies in Disguise
redatelj: Nick Bruno, Troy Quane 
žanr: animirani film
trajanje: 102 minute
uloge: Matko Knešaurek, Marko Ožbolt, Dennis Domian, Davor Gerbus

sadržaj: Špijunaža i kamuflaža animirana je komedija smještena u svijet internacionalne špijunaže. Superšpijun Lance Sterling i znanstvenik Walter Beckett potpune su suprotnosti. Lance je uglađen i opušten, a Walter… nije. No Walter to nadoknađuje svojom inteligencijom i inovacijama, stvarajući superuređaje koje Lance koristi na svojim legendarnim misijama. Ali kad dođe do neočekivanih događaja, Walter i Lance odjednom se moraju osloniti jedan na drugoga, a ako ovaj čudan dvojac ne nauči surađivati, cijeli svijet će biti u opasnosti.

četvrtak, 23. 1., petak, 24. 1. i subota, 25. 1. u 20.00
Gospoda – kategorija 15
izvorno ime: The Gentlemen
redatelj: Guy Ritchie
žanr: kriminalistički film
uloge: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery
trajanje: 113 minuta 

sadržaj: Američki iseljenik Mickey Pearson u Londonu je izgradio visoko profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vijest da se zauvijek želi maknuti iz tog posla, pokreće se niz zavjera, urota, podmićivanja i ucjenjivanja u pokušaju da se zauzme njegov položaj.

Obrazovna djelatnost

U tijeku su upisi na tečajeve, programe osposobljavanja te učlanjenja u Mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac.

Tečaj krojenja i šivanja

Oduvijek maštate o tome da nosite odjeću koja je djelo vaših ruku? Kreativni ste i želite to pokazati? Imate ormar pun odjeće s kojom ne znate što biste?

Na tečaju krojenja i šivanja zavirite u svijet igle, konca i šarenih tkanina!

Tečaj traje 30 sati i pruža temeljno znanje iz korištenja šivaćeg stroja, izrade jednostavnijih odjevnih predmeta (suknje i košulje), popravaka odjeće, krojenja iz Burde i modifikacije kroja prema vlastitim mjerama te izrade patentnog zatvarača, rukava i okovratnika, na osnovi kojih je moguće dalje napredovati samostalnim radom.

Može se nastaviti i na naprednom tečaju od još 30 sati koji obuhvaća izradu hlača, džepova, promjenu patentnog zatvarača te krojenja i šivanja sakoa ili jakni. Tečaj je opremljen modernim šivaćim strojevima za svaku polaznicu/ka, a može se učiti i na vlastitom stroju za šivanje.

Bez obzira jeste li početnik ili već imate iskustva u šivanju, na tečaju ćete uz stručno i kvalitetno vodstvo te uz individualan pristup napraviti sve što poželite. U vedroj i opuštenoj atmosferi uživat ćete u svojim kreacijama i svojoj novootkrivenoj vještini.

Na tečaj je potrebno donijeti materijal za izradu željenog odjevnog predmeta.

Tečaj počinje u srijedu, 22. siječnja 2020., predavanja i praktičan rad održavat će se dva puta tjedno, srijedom i petkom u popodnevnim satima u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Voditeljica tečaja je Sofija Apostolovski, dizajnerica odjeće i tekstila (Merlin – Udruga za promicanje kreativnosti).

Cijena tečaja je 1100 kn.

Izradite vlastitu odjeću koja će biti odraz Vaše kreativnosti i osobnosti. Neka bude jedinstvena poput Vas! 

Tečajevi stranih jezika i programi osposobljavanja

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u e-radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč možete pohađati nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programe je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Osim jezičnih tečajeva, upisujemo zainteresirane polaznike u program osposobljavanja za računovodstveno-knjigovodstvenog referenta. U 120 nastavnih sati, pohađajući stručno-teorijsku nastavu, polaznici usvajaju znanja za evidentiranje poslovnih događaja i vođenje poslovnih knjiga u računalnom programu Synesis. 

Mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac 

Mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja da mu se pridruže u raspjevanom stvaralaštvu. Audicija se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 u prostorijama zbora (bivši bar Roxy, između zgrade Učilišta i Gradske uprave).

Postanite članom porečkog gradskog zbora!

Sve dodatne informacije možete dobiti na broju telefona (052) 887–216, putem e-pošte [email protected] i na internetskim stranicama Učilišta www.poup.hr.

Glazbeno-scenska djelatnost

nedjelja, 26. 1. u 17.00
Ježeva kućica
Teatar Naranča
dječja predstava
redatelj: Ranko Tihomirović

uloge: Ranko Tihomirović, Majkl Mikolić, Luka Juričić, Katja Rabar, Mathilde Vukosavljević, Matilda Nikić, Elizabeta Košeto, Lucija Pajca, Vlatka Rubil

sadržaj: Kućice draga, slobodo moja… Voli i čuvaj svoj dom – jasna je pouka Ježeve kućice. Njen glavni lik, slavni lovac Ježurka Ježić bori se za sebe i brani svoje stavove, koliko god to ponekad bilo teško, pa i dok mu se Lija, Medo i Divlja svinja rugaju. Ježeva kućica spada u djela koja ostaju upamćena za cijeli život, a u ovoj će obradi Teatra Naranča dočarati i porečkim mališanima svijet legendarnog Ježurke Ježića.

 

Osim na blagajni Učilišta, ulaznice za kinoprojekcije i predstavu mogu se rezervirati i kupiti internetskim putem na [email protected].

Print Friendly, PDF & Email