NEWS
valfresco

Tjedna najava događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč

poup-logo-v
23.12.2019. 12:48; Učitavanja: 75; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Kino 

petak, 27. 12. i subota, 28. 12. u 18.00
Špijunaža i kamuflaža – sinkronizirano
izvorno ima: Spies in Disguise
redatelj: Nick Bruno, Troy Quane 
žanr: animirani
uloge: Matko Knešaurek, Marko Ožbolt, Dennis Domian, Davor Gerbus
trajanje: 102 minute

sadržaj: Superšpijun Lance Sterling i znanstvenik Walter Beckett potpune su suprotnosti. Lance je uglađen i opušten, a Walter to nipošto nije. No Walter to nadoknađuje svojom inteligencijom i inovacijama, stvarajući superuređaje koje Lance koristi na svojim legendarnim misijama. Kad dođe do neočekivanih događaja, Walter i Lance odjednom se moraju osloniti jedan na drugoga. A ako ovaj čudan dvojac ne nauči surađivati, cijeli će svijet biti u opasnosti.

petak, 27. 12. i subota, 28. 12. u 20.00
Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera – kategorija 12
izvorno ime: Star Wars: The Rise of Skywalker
redatelj: J. J. Abrams 
žanr: akcija, avantura, znanstvena fantastika
uloge: Daisy Ridley, Adam Driver, Mark Hamill
trajanje: 155 minuta

sadržaj: Produkcijska kuća Lucasfilm i redatelj J.J. Abrams ponovno udružuju snage kako bi gledatelje diljem svijeta odveli na epsko putovanje u udaljenu galaksiju uz novi, deveti film Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera. U završnom dijelu sage o Skywalkeru, pojavit će se nove legende, a završna borba za slobodu između tamne i svijetle strane tek dolazi.

Glazbeno-scenska djelatnost

nedjelja, 29. 12. u 19.00

Ma šta?
dramski studio Čin, čin
kazališna predstava
voditelji studija: David Belas, Vesna Stilinović
tehnika: Ivan Pisak
žanr: fantasterija
trajanje: 85 minuta

uloge: Alexandra Lera, Anna Bosykh, Barbara Munjas, Danijela Mihić, Dario Filipović, David Belas, Ivan Čupić, Ivan Herak, Katja Zec, Marko Pavlović, Martina Štefanić, Sara Jurčić, Suzana Rupenović

Prva predstava dramskog studija Pučkog otvorenog učilišta Poreč Čin, čin igrat će u svom trećem izdanju. Skupina polaznika studija dala se u produkciju predstave učeći o kazališnom životu, razmišljajući o smislu izvedbenih umjetnosti, afirmirajući maštu, imaginaciju kao alat koji u suvremenom načinu života nedostaje. Predstava Ma šta? vraća maštu ne kao bijeg od stvarnosti, već kao neizbježno sredstvo stvaranja. To je filozofska predstava koja afirmira maštu, snove i sanjarenja. Ova multimedijalna predstava, uz autorsku glazbu Barbare Munjas, film, elemente performansa i suvremenog plesa, nastoji potaknuti stvaralaštvo svake vrste dokle god je pobuđeno imaginacijom. Poziva na otvaranje, rastvaranje i pomak.

Likovna djelatnost 

U galeriji Zuccato otvorena je samostalna izložba fotografija Ferijade Renca Kosinožića.

trajanje izložbe: do 4. 1. 2020.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 21.00. Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Renco Kosinožić (1952. – 2009.) fotografijom se amaterski počeo baviti još kao tinejdžer te je s vremenom stasao u vrhunskog autora tzv. turističke fotografije za propagandne publikacije hotelijera i turističkih zajednica. Od 1998. bio je službeni fotograf hrvatske skijaške reprezentacije. Posebno je bogat i raznolik njegov fotografski opus istarskih pejzaža, arhitekture, tradicijskih zanata i ljudi. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, tematskim i prigodnim, u zemlji i inozemstvu, a fotografije su mu objavljene u mnogim monografijama.

Posjet izložbi je besplatan.

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S