NEWS

Tjedna najava događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč

poup-logo-v
21.09.2020. 14:01; ; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Kino

četvrtak, 24. 9., petak, 25. 9. i subota, 26. 9. u 18.00

Lassie se vraća kući
izvorno ime: Lassie come home
redatelj: Hanno Olderdissen
glumci: Nico Marischka, Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Matthias Habich, Bella Bading
žanr: obiteljska avantura
trajanje: 100 minuta

sadržaj: Najpoznatiji pas u povijesti filma, Lassie, vraća se na filmska platna. Prekrasna priča o nerazdvojnom prijateljstvu između dječaka i njegovog škotskog ovčara Lassieja temeljena je na svjetski poznatom romanu engleskog pisca Erica Knighta. Dječak Florian se nikako ne može pomiriti s razdvajanjem od svog četveronožnog prijatelja nakon što se njegova obitelj seli u novi stan. Ni dječak ni pas ne mogu se pomiriti s takvom situacijom i rade sve što je u njihovoj mogućnosti da ponovo budu zajedno.

četvrtak, 24. 9., petak, 25. 9. i subota, 26. 9. u 20.00

Novi mutanti
izvorno ime: The New Mutants
redatelj: Josh Boone
uloge: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Alice Braga
žanr: znanstvena fantastika, akcija, horor
trajanje: 98 minuta

sadržaj: Ovo je priča o pet mladih ljudi s opasnim sposobnostima koji se drže pod zaštitom na tajnoj lokaciji protiv svoje volje. Svaki od njih nosi teret tajanstvene prošlosti i moći koju ne mogu kontrolirati. Kad shvate da su “pod zaštitom” u još većoj opasnosti i bivaju progonjeni od nadnaravnog zla, ostvarit će se njihovi najveći strahovi.

Rezervacija mjesta i kupnja ulaznica za kinoprojekcije, osim na blagajni Učilišta, moguća je i na internetskom rezervacijskom sustavu: rezervacije-poup.hr. 

 

Likovna djelatnost 

U galeriji Zuccato otvorena je samostalna izložba Aleksandra Garbina Polovice i ostale stvari.

Decumanus 34
trajanje izložbe: do 10. listopada 2020.
radno vrijeme galerije: svakim danom od 10.00 – 12.00 i 17.00 – 21.00, osim nedjeljom i blagdanima

Uzimajući u obzir Garbinovo kiparsko obrazovanje, on svaki rad, stvar i ideju promišlja iz perspektive kipara. Bez obzira je li riječ o slici, videouratkuu ili objektima koji se nastavljaju na konceptualni, minimalistički, neodadaistički, novorealistički kod i onaj siromašne umjetnosti, svaki Garbinov rad u izložbenom prostoru funkcionira kao site-specific instalacija koja prisvaja (ili oduzima) galerijski prostor.

Umjetnički objekti na ovoj izložbi promatračima se na prvi pogled čine običnim predmetima, poznatim stvarima s „upisanim“ svakodnevnim funkcijama i značenjem. Ponovnim pregledom postaje jasno da je dio predmeta promijenjen, izmješten, preobražen i lišen poznate funkcije.  Kraćenjem i spajanjem predmeta, intervencijom u njegovu funkcionalnost i položaj ili jednostavno korištenjem i rasporedom stvari Garbin uzima u obzir promatračeva očekivanja i pretpostavke koji su preduvjet odgonetanja vizualne zagonetke.

Aleksandar Garbin rođen je 1955. godine u Rovinju. Diplomirao je 1988. godine kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti “Brera” u Milanu. Izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad nagrađen je nagradom “Pollock-Krasner Foundation” 2005. godine te brojnim drugim priznanjima i nagradama.

Ulaz je slobodan.

Obrazovna djelatnost 

Tjedan cjeloživotnog učenja u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

datum

vrijeme

događaj

mjesto

ponedjeljak,

28. 9.

17.00

Ispleti mi narukvicu prijateljstva

Prijateljstvo nas veže i spaja, pruža nam prekrasan osjećaj. Prijatelj vas razumije, brine se za vas i uz vas je u svakom trenutku. Čak i ako se ponekad porječkate, brzo se i pomirite.

Imate između 10 i 13 godina? Zašto prijatelja/icu ne biste iznenadili posebnom narukvicom koju ćete sami isplesti? Za vas smo pripremili savršene boje i uzorke koje ćete kasnije sami plesti.

(zbog ograničenog broja polaznika, potrebna je prethodna prijava internetskim putem na: https://forms.gle/1E9GSqTA66BBpCVJA)

voditeljica: Sanja Jakus

 

Pučko otvoreno učilište Poreč –

I. kat,

učionica br.3

utorak,

29. 9.

17.00

Ah, ti projekti!

Natječaji, projekti, financiranje – (ne)boli glava

Interaktivno predavanje za UDRUGE i USTANOVE:

– kako osmisliti projekt za neki natječaj (projektna logika);

– kako ispuniti prijavne obrasce;

– što je projektna logika;

– koji su preduvjeti važni kako biste se uopće mogli javiti na neki natječaj (strateški planovi, operativni planovi, pregled izvora prihoda i rashoda za jednu ili dvije godine unatrag, ovlaštene osobe u mandatu, potvrda o predanom financijskom izvješću za prethodnu godinu, potvrda o nepostojanju duga….).

(zbog ograničenog broja polaznika, potrebna je prethodna  prijava internetskim putem na:

https://forms.gle/9xFu9w3gsPGSzFND8)

voditeljica: Sniježana Matejčić

 

foaje kazališta

srijeda,

30. 9.

17.00

iDigital Classroom – Digitalni marketing

Kako privući nove klijente – kako ih pridobiti, zadržati i osigurati njihove preporuke? Kako osigurati marketinšku učinkovitost u promociji i prodaji proizvoda i usluga? Kako mjeriti uspješnost marketinške aktivnosti? Kako analizirati tržište i stvoriti uspješnu marketinšku strategiju? Koji su alati i kanali korišteni u digitalnom marketingu? Kako osigurati marketinšku učinkovitost poznavajući ključne faktore (ne)uspjeha u industriji i filozofije kupaca?

(zbog ograničenog broja polaznika, potrebna je prethodna prijava internetskim putem na: https://forms.gle/r7iD3sdE9u948eTQ6 )

voditeljica: Lejla Rizvanović, iDigital Agency

 

Pučko otvoreno učilište Poreč –

I. kat,

učionica br.1

četvrtak,

1.10.

18.00

Joga za početnike – jer tijelo, um i duh cijeli život uče

Tražili ste razlog za vježbanje? Od poboljšanja fizičke snage do fleksibilnosti, zdravlja srca, uma i duha… Ima li boljeg razloga da skinete prašinu s prostirke za vježbanje? Joga spaja um i tijelo, potiče opuštanje i smanjuje stres. Upoznajte se s tehnikama joge uz iskusnu voditeljicu.

(zbog ograničenog broja polaznika, potrebna je prethodna prijava internetskim putem na:

https://forms.gle/9ntHafTAYf2Byxye8)

voditeljica: Marina Dželalija Jakominić

Pučko otvoreno učilište Poreč –

II. kat,

učionica br.1

Print Friendly, PDF & Email