NEWS

Tisuće mladih iz cijeloga svijeta plešu u Poreču

1_bcus3406183
26.05.2017. 09:13; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Tisuće mladih iz cijeloga svijeta plešu u Poreču

Glazbeno-plesnim spektaklom i predstavljanjem svih sudionika koji su u Poreč pristigli sa svih kontinenata otvoreno je preksinoć u Zelenoj Laguni natjecanje DanceStar – World Dance Masters 2017, koji ove godine obilježava 10. obljetnicu održavanja u Hrvatskoj.

Plesao je i žiri

Svečanost je započela paradom zastava i mimohodom kroz Zelenu Lagunu prema plaži Lotosi tijekom koje su se predstavile sve zemlje sudionice, odnosno više od 6.000 sudionika finala. Potom su predstavljeni suci koji će rasplesanu mladež ocjenjivati do nedjelje, kada će se proglasiti pobjednici ovog finala. Neki članovi žirija iznenadili su prisutne i izvođenjem svojih umjetničkih točaka.

Prisutnima su se obratili porečki gradonačelnik Loris Peršurić i direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik koji su izrazili zadovoljstvo što je Poreč trenutno svjetska prijestolnica plesa i mjesto gdje će na tisuće mladih pokazati svoj talent. Nakon uvodnih 
govora uslijedila je točka zvijezde večeri – pobjednika TV senzacije Italy Got Talent 2016., Mosesa Concasa, nevjerojatnog beatboxera i usnoharmonikaša, uz čiji su zarazni ritam zaplesali i plesači iz cijeloga svijeta. Tijekom cijele večeri nebo su parale munje, pa se u to lijepo uklopio veličanstveni vatromet u čast proslave 10. rođendana DanceStar World Dance Mastersa.

Danas DanceStar gala večer

Uslijedio je party tijekom kojega su nastupili DJ Ved Lemar (Hrvatska), DJ Chris (Filipini), DJ El Amin (Austrija), DJ Em Bee (Hrvatska) i MC Valdega (Hrvatska) koji su zagrijali već uzavrelu atmosferu. No posebnu pozornost privukla je MC Marija Debelić, velika 
manekenska i glumačka zvijezda Filipina koja je prijašnjih godina plesala na DanceStaru, a ove se godine vratila u drugoj ulozi. Plesali su svi prisutni, a čak ni kiša koja je počela padati nešto prije ponoći nije uspjela pokvariti zabavu tisućama okupljenih. 

DanceStar World Dance Masters 2017. održava se do nedjelje u Zelenoj Laguni u sportskoj dvorani Intersport centar. U sklopu toga večeras nikako ne bi valjalo propustiti DanceStar 
gala večer koja će se održati u porečkoj sportskoj dvorani Žatika s početkom u 21 sat. Tijekom večeri predstavit će se 20 najboljih koreografija DanceStar World Toura 2017. koje će se natjecati za prestižnu titulu pobjednika. 
Ulaznice za gala večer mogu se kupiti na mojekarte.hr i entrio.hr, te na ulazu.

Partner DanceStar projekta je Laguna Poreč uz svesrdnu podršku TZ grada Poreča i Grada Poreča, a cijelo natjecanje budno prati Međunarodna plesna udruga ESDU – European Dance Union, jedna od najvećih plesnih organizacija na svijetu. Sve dodatne 
informacije o velikom plesnom spektaklu mogu se pronaći na službenoj internet stranici www.dancestar.org, Facebook profilu Dancestar ESDU, Instagram i kanalu Youtube channel DanceStar.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email