Tea Kovačević i Richard Krizan slavili na teniskom Memorijalu Slavoj Greblo u Vrsaru

Memorijalu Slavoj Greblo 2
28.03.2022. 09:46; ; Početna / Sport i rekreacija / Tea Kovačević i Richard Krizan slavili na teniskom Memorijalu Slavoj Greblo u Vrsaru

Uzbuđenja i zabave u napetoj završnici teniskog turnira ni ove godine nije nedostajalo, a Vrsar je ponovno zablistao kao nezaobilazna teniska destinacija osiguravši vrhunske sportske uvjete

Na već tradicionalnom međunarodnom teniskom turniru za mlade u dobi do 12 godina, Memorijalu Slavoj Greblo, koji se održao od 18. do 26. ožujka u Vrsaru, pobjedu u ženskoj kategoriji odnijela je Tea Kovačević iz Bosne i Hercegovine, dok je u muškoj kategoriji slavio Richard Krizan iz Slovačke. U napetoj završnici, Tea Kovačević savladala je Viktoriu Novakovu sa 6-4, 6-2, dok je Richard Krizan pobijedio Evana Giurescua iz Francuske sa 1-6, 6-1, 6-3. U konkurenciji ženskih parova, turnir je osvojio par  Ferestean/Olariu iz Rumunjske, a u muškoj konkurenciji par Stojiljković/Živković iz Srbije.

Ovogodišnje, 37. izdanje Memorijala, u organizaciji teniskog kluba Galeb, hotelijerske kompanije Maistra i Turističke zajednice općine Vrsar, okupilo je više od 100 mladih sportaša iz čak 14 zemalja koji su prethodnog tjedna pokazali iznimne sportske vještine. Na terenima Maistrinih teniskih centara Petalon i Koversada, mladi tenisači i tenisačice odmjerili su svoje snage u čak 102 odigrana meča s ciljem osvajanja bodova za Tennis Europe u 1. kategoriji.

Na turniru je sudjelovalo 32 hrvatskih predstavnika, od kojih se ističe mladi perspektivan tenisač Rene Bertos, dvostruki prvak Hrvatske u kategoriji do 12 godina. Kod djevojčica, najdalje su došle Sophia Santos (polufinale) te Marta Džanić (četvrtfinale, izgubila od kasnije pobjednice Tee Kovačević). U konkurenciji dječaka, hrvatski predstavnici došli su do drugog kola (Rene Bertos, Patrick Voljavec i Nino Vižintin). U konkurenciji parova, najuspješnijima su se pokazali Mia Brozina i Sophia Santos te Rene Bertos i Manuel Matešić, došavši do polufinala.

Mladi su natjecatelji te njihove pratnje i treneri bili smješteni u hotelu Pineta i apartmanima Riva koji su im osigurali najbolje uvjete u skladu s njihovim potrebama, pa su tako svi sudionici natjecanja mogli uživati u prehrani posebno prilagođenoj sportašima, ali i svakodnevno održavati kondiciju i spremu na brojnim teniskim terenima, teretani i bazenu.  

Vrsar se i ove godine dokazao kao odličan domaćin sportskog natjecanja, ali i izvrsno zahvalna teniska destinacija s više od 60 terena smještenih tik uz more i borove šume koji tijekom cijele godine pružaju jedinstveni doživljaj bijelog sporta, kako gostima, tako i svim domaćim rekreativcima. Stoga ne čudi da svake godine sve više rekreativnih tenisača iz brojnih europskih zemalja prepoznaje upravo Vrsar kao kvalitetnu destinaciju za odmor, turnire i treninge. Tome u prilog idu i izrazito blaga mediteranska klima ovog dijela Europe, ali i nezaobilazna vrhunska gastronomija koja uvijek vodi brigu o zdravoj prehrani prilagođenoj sportašima.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email