NEWS

Od početka godine na području Poreča 45% više gostiju nego rekordne 2019. godine

_MG_4554
28.03.2022. 10:35; ; Početna / Gospodarstvo / Od početka godine na području Poreča 45% više gostiju nego rekordne 2019. godine

Polako ulazimo u turističku predsezonu na koju se, zbog rata u Ukrajini, nadvio oblak neizvjesnosti. Nakon početka ruske invazije prije mjesec dana, booking je usporen, ponegdje je i stao. No, posljednjih se dana počeo kretati u dobrom smjeru pa je, primjerice u Poreču, nastavljen iznenađujućom dinamikom. I ovoga vikenda bilo je mnogo gostiju, najviše Slovenaca i Austrijanaca, izvještava HRT.

Početak godine u gradu je za 45 posto bolji od rekordne, pretpandemijske 2019. I turisti su, unatoč situaciji u Ukrajini, željni opuštanja. No, nekako je nemoguće ne razmišljati o tome kakav bi utjecaj rat na istoku mogao imati na domaći turizam. Uzimajući u obzir i inflaciju.

– Naši gosti vode računa o budžetima, o energentima, međutim ne smatramo da će to utjecati na turističku sezonu. Samim time što smo odradili dvije teške godine, gosti su željni putovanja, rekao je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča.

Tomu su svakako pridonijeli brojni sportski događaji u gradu, ali i zimske pripreme. Bili su tu već i nogometaši, rukometaši, biciklisti, boksači,. A i današnji turisti žele što bolje iskoristiti vrijeme i provesti ga uz more i u prirodi. Aktivno, jasno! Ili spojiti ugodno s korisnim.

– Blizu nam je, živimo u Villachu, udaljenom 2 i pol sata vožnje. Osim toga, tu sam i poslovno, pripremam s hrvatskim partnerima manifestaciju “Istra 300”, govori Julius Rupitsch, direktor, ”Istria 300”.

– Buking se usporio, međutim, posljednjih dana buking ide kao da se ništa nije desilo, popunjavaju se kapaciteti za predsezonu i glavnu turističku sezonu, zaključio je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča, naglasivši kako će prvi pravi test biti za Uskrs. Najave su zasad dobre, a najavljeni gosti, tradicionalno već, stići će iz Italije, te naravno, Slovenije i Austrije.

Grad Poreč / HRT

Print Friendly, PDF & Email