NEWS

TDR kao član British American Tobacco Grupa priključio se akciji “Zajedno protiv korone” i donirao 300.000 kuna Društvu Crvenog križa Istarske županije

tdr-kanfanar
21.04.2020. 12:06; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / TDR kao član British American Tobacco Grupa priključio se akciji “Zajedno protiv korone” i donirao 300.000 kuna Društvu Crvenog križa Istarske županije

“Kao društveno odgovorna kompanija odlučili smo podržati ovu akciju. U ovom trenutku kada se svi borimo s posljedicama pandemije, ovom donacijom podržali smo aktivnosti Istarske županije u borbi protiv korona virusa”, kazao je Gary Noble, direktor BAT-ove tvornice u Kanfanaru.

Sva sredstva prikupljena u akciji bit će iskorištena za nabavku medicinskih i zaštitnih sredstava i opreme za zdravstvene ustanove i ostale operativne snage Istarske županije te humanitarne pakete za najpotrebitije.

“Hvala BAT-u na ovoj donaciji. Ova sredstva, kao i sva koja su do sada pristigla na račun za akciju “Zajedno protiv korone”, bit će svima zajedno od velike koristi u borbi protiv korona virusa. Akcija je pokrenuta za  zdravstvene ustanove u Istri te operativne snage u sustavu civilne zaštite Istarske županije, kojima će se prikupljenim sredstvima nabaviti zaštitna oprema kako bi mogli biti još prisutniji, ali i zaštićeniji na terenu. Već smo dio sredstava namijenili i za potrošni materijal koji će se koristiti za opremanje laboratorija unutar Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije kako bi se naši sugrađani mogli testirati u Istri. Naravno, nismo zaboravili ni one naše najpotrebitije građane za koje će volonteri i djelatnici Crvenog križa pripremati pakete higijene i hrane”, kazala je Sandra Stipanov, ravnateljica Društva Crvenog križa Istarske županije.

BAT-ovi zaposlenici tvornice u Kanfanaru organizirali su akciju prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za županijski Crveni križ, koji sakupljeno distribuira potrebitima. Svi se mogu uključiti uplatama na račun humanitarne akcije “Zajedno protiv korone”  HR 382 407 000 150 000 8436.

Print Friendly, PDF & Email