NEWS
VALAMAR-S-sezona

Plava Laguna Općoj bolnici Pula donirala dvije termalne kamere u vrijednosti od 178.000 Kn

molindrio-hotel
21.04.2020. 11:51; ; Početna / Gospodarstvo / Plava Laguna Općoj bolnici Pula donirala dvije termalne kamere u vrijednosti od 178.000 Kn

Plava Laguna d.d. nabavila je za Opću bolnicu Pula dvije termalne medicinske kamere, neophodne za učinkovitije sprječavanje širenja zaraze koronavirusom u bolničkom sustavu.

„Novonastala situacija dovela nas je pred dosad neviđene izazove, u kojima je iznimno bitno pokazati zajedništvo i društvenu osviještenost. Jedino zajedničkim snagama i angažmanom možemo pobijediti epidemiju i vratiti se redovnom životu, a ključnu ulogu u svemu imaju zdravstvene ustanove, za koje je nužno da budu adekvatno opremljene.“, rekao je povodom ove donacije Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

U komunikaciji s ravnateljicom Opće bolnice Pula, doc. dr. Irenom Hrstić, dogovoreno je da Plava Laguna d.d. kupi dvije termalne kamere vrijedne ukupno 178.000 kuna. Riječ je o kamerama koje su neophodne u borbi protiv pandemije COVID-a 19 i koriste se u medicinske svrhe, na način da brzo i precizno mjere tjelesnu temperaturu pojedinca. To omogućava da se u vrlo kratkom roku pozornost usmjeri na osobe, zaposlenike ili pacijente koji imaju povišenu temperaturu te su mogući nositelji virusa. Brzo zbrinjavanje takvih osoba onemogućava da se zaraza širi dalje u bolničkom sustavu. Dodatno, ovi će uređaji pomoći zamijeniti fizički rad osoblja u pulskoj bolnici, kojeg ionako nedostaje.

„Svaka donacija je hvalevrijedna, a osobito onda kada je predmet donacije nešto što koristimo u svom radu. Također, kada je u pitanju oprema koja ima dugoročnu primjenu, kao ove termalne kamere, vrijednost svega je višestruka. Rješavat ćemo s kamerama akutne probleme, dok traje epidemija, ali ćemo s njima i dugoročno podizati kvalitetu našeg rada, s obzirom da ovaj virus neće nestati. Mnogo nam znači što su kamere uređaji koji rade samostalno, pa stoga možemo čovjeka, koji bi inače mjerio temperaturu, preusmjeriti na druge nužne poslove“, istaknula je ravnateljica OB Pula, doc. dr. Irena Hrstić. Dodala je također da bez pomoći Plave Lagune, odnosno, iz redovnih proračunskih sredstava, bolnica nikada ne bi uspjela nabaviti ove vrijedne i korisne uređaje.

„Vjerujemo da će naša donacija biti od velike pomoći Općoj bolnici Pula, kao i da će predstavljati značajan doprinos borbi protiv pandemije, s ciljem da što manje stanovništva osjeti njezine posljedice. Zahvaljujemo ujedno kompletnom osoblju pulske bolnice, na čelu s doc. dr. Irenom Hrstić, kompletnom istarskom zdravstvenom sustavu i svim zdravstvenim djelatnicima koji već tjednima požrtvovno stoje na prvoj liniji i neumorno brinu da se obuzda širenje virusa Covid-19.” , zaključio je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

Print Friendly, PDF & Email