Tar: Razvijati se i živjeti po ukusu građana

10.11.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Tar: Razvijati se i živjeti po ukusu građana
30GO163356.jpg

Mikrofon je najprije dobio predsjednik županijske organizacije SDP-a Dino Kozlevac, koji je naglasio da su SDP-ovci socijalno osjetljivi i demokratski orijentirani te da je ideja socijaldemokracije tradicionalno prisutna u čitavoj Istri, pa tako i na području ove općine. »Na listi je veći broj ljudi koji nisu u stranci, ali su odani socijaldemokratskim načelima. Naši kandidati ne daju velika obećanja, već su u program uvrstili ono što mogu ostvariti«, rekao je Kozlevac, unaprijed čestitajući listi broj 7 na pobjedi.

Saborski zastupnik Anton Peruško podsjetio je da su SDP-ovci dali veliki doprinos rađanju Općine Tar-Vabriga, a prije nekoliko godina samostalno su uputili Saboru zahtjev za stvaranje te općine, koji tada nije prošao. »Ovdje se ne vodi velika politika, nego se rješavaju životni problemi građana. Budete li na izborima zaokružili listu broj 7, dat ćete povjerenje čestitim, moralnim, radišnim ljudima iza kojih ostaju čist obraz i neuprljane ruke«, poručio je Peruško.

Dopredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je da SDP-ovci u Istri ne moraju voditi bitku s HDZ-om, kao drugdje u Hrvatskoj, ali imaju zadaću vratiti socijaldemokratsku misao u svoju stranku, jer ju je u Istri dosad tumačio IDS. »Nacionalni interes je iseliti HDZ iz Banskih dvora, jer vodi politiku zbog koje zemlja stagnira«, poručio je Komadina.

Kandidati s liste SDP-a za Općinsko vijeće Tara-Vabrige predstavili su se kratko, svaki s dijelom programa za koji će se zalagati u budućem Vijeću, kombinirajući neusiljeno talijanski i hrvatski jezik. »Glasajte za promjene, za listu broj 7«, poručio je Franco Žužić, a nositelj liste Valter Palma ponovio je slogan za koji se lista zalaže: »Razvijati se i živjeti po ukusu građana«.

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email