Tar: Kodnik: Kako vodimo tvrtke, tako ćemo i općinu

09.11.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Tar: Kodnik: Kako vodimo tvrtke, tako ćemo i općinu

Danas u 18 sati na terasi restorana »Ulika« kandidati Nezavisne liste broj 5 nositelja Enija Kodnika »Maslina-L´ulivo« pripremaju druženje sa sumještanima na kojem će, uz zakusku i živu glazbu dueta iz Novigrada i dijela Limene glazbe, predstaviti kandidate s liste i program. Nositelj liste Kodnik i kandidat Franko Katunar novinarima su rekli da se nadaju nakon nedjeljnih izbora sudjelovati u upravljanju svojom općinom.

– Lista je sačinjena mahom od obrtnika i poduzetnika, imamo prosvjetnih radnika, sportaša i sportskih radnika. Kako znamo voditi svoja poduzeća, tako ćemo znati i općinu, rekao je Kodnik. Osnovna poruka ove nezavisne liste je očuvanje starine i tradicije, što znači da će biti protiv rasprodaje zemlje i nekretnina, zalagat će se za gradnju stanova za stanovnike općine, a ne apartmana za turiste.

– U novoj općini prioritet bi trebalo biti formiranje poduzetničke zone, a u tom se poslu možemo ugledati na odlični rezultat susjedne općine Kaštelir-Labinci. Treba raditi na poljoprivrednoj prepoznatljivosti našeg kraja i osigurati kvalitetnije uvjete za razvoj turizma, kaže Katunar. U dvije godine mandata u novoj se općini može riješiti pitanje rotora na križanju Tar – Vabriga, deponij građevinskog materijala, urediti čuke i plaže u Santa Marini i Tarskoj vali te izgraditi autobusno stajalište i dječje igralište u Rošinima, smatraju kandidati s Nezavisne liste broj 5 i poručuju: »Mi ne obećavamo, već vjerujemo da to možemo ostvariti.«

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email