NEWS

Svjetski dan turizma u Poreču i u znaku slikarstva

Romanička_kuća_30_09_2023_32
03.10.2023. 12:15; ; Početna / Kultura / Svjetski dan turizma u Poreču i u znaku slikarstva

Umjetnica Snježana Vidović je po treći put  sudjelovala u ovogodišnjem zanimljivom projektu Upravnog odjela za turizam Istarske županije, koji se organizira već 8. godinu zaredom (https://www.istraecoxperience.com/hr/svjetski-dan-turizma-2023).

U cilju obilježavanja Svjetskog dana turizma su i ove godine bile uključene brojne istarske poduzetnice i poduzetnici, koji su svojom interesantnom ponudom ponovo uvjerili da je Istra turistička destinacija koja svojim gostima nudi jako atraktivan i raznolik program.

Snježana Vidović, vlasnica „Ateliera Vidović“ (www.dobit.com.hr) je ovom prilikom organizirala tečaj slikanja „Slikamo Romaničku kuću“ u Poreču.

Kao slikarski motiv je Romanička kuća zanimljiva iz više razloga. Ona nije samo najstarija sačuvana kuća, nego je i značajni arhitektonsko – povijesni objekt i karakterističan simbol grada Poreča koji odiše mističnim pričama od 13. stoljeća do danas.

Tako su u subotu, 30.09. na Marafor trgu kreativni polaznici, uživajući u lijepom sunčanom danu, u opuštenoj atmosferi starog jezgra grada, proveli ugodno vrijeme slikajući. Pred večer su svi zajedno mogli uživati u individualnim impresijama Romaničke kuće, koje su nastale pomno praćene budnim okom iskusne umjetnice.

Tokom dana su brojni, znatiželjni posjetitelji Poreča u razgovoru s umjetnicima dodirnuli različite teme. Najveći interes su gosti pokazali za status umjetnika u Istri i za priču o povijesti Romaničke kuće. Mnogi su se obradovali kada su saznali da će Romanička kuća biti uskoro obnovljena i potom otvorena za posjetitelje.

Ćakulalo se tu na raznim jezicima, što je još jednom potvrdilo tezu da kreativnost i kultura ne poznaju granice i da povezuju ljude bez obzira na nacionalnost.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email