NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Povodom Dječjeg tjedna gradonačelnik Poreča obišao sve prvašiće

TOS Bernardo Parentin
03.10.2023. 13:30; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Povodom Dječjeg tjedna gradonačelnik Poreča obišao sve prvašiće

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, koji ove godine traje od 2. do 8. listopada, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je, zajedno s ravnateljicom Osnovne škole Poreč Marijom Mufić Santin, Osnovne škole Finida Anitom Sijerković Radin i ravnateljicom Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ Ester Zarli, te stručnom službom Osnovne škole Poreč posjetio 160 učenika svih prvih razreda osnovnih škola, kako matične, tako i područnih.

Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta gradonačelnik razgovarao s prvašićima o tome što su već naučili u školi, predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o tome što radi gradonačelnik, što se može dodatno urediti i napraviti, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili.

Učiteljice su, u Novoj Vasi Sandra Labinac Bilić, u Žbandaju Nadija Kos, u TOŠ „Bernardo Parentin“ Iva Debeljuh, u OŠ Poreč Danijela Zornada Cvek, Marija Matasović i Klaudija Kovačić, dok su u OŠ Finida učiteljice prvih razreda Emira Mujakić, Senka Rukavina i Daniela Jovašević.

Nakon ugodnog druženja, gradonačelnik im je darovao majice s logom škole, koje su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča–Parenzo prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu, a biraju ih i izrađuju sve škole po svom ukusu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta. 

U srijedu, 4. listopada više od 420 djece i to učenika prvih razreda svih porečkih osnovnih škola i djeca u dobi 5 i 6 godina iz svih dječjih vrtića, u kazališnoj će dvorani pogledati novu predstavu „Pčelica Maja“ pulskog Teatra Naranča, koja je poklon Grada Poreča-Parenzo djeci, a cijeli će tjedan biti u znaku aktivnosti za najmlađe – izleta, radionica, pričaonica i kreativnih aktivnosti.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email