NEWS

Svjetski dan turizma obilježen i u Turističkoj zajednici Kaštelir-Labinci

20190928_122013
29.09.2019. 22:13; Učitavanja: 237; Početna / Gospodarstvo / Svjetski dan turizma obilježen i u Turističkoj zajednici Kaštelir-Labinci

Prigodnim i inovativnim programom turistička zajednica Kaštelir Labinci zajedno sa općinom obilježila je Svjetski dan turizma. Na simboličan način,  proslavio se tako i završetak turističke sezone, koja je ove godine bila izuzetno uspješna.

Uz slobodan ulaz u zanimljivu etno zbirku House of Memories – 100 lit unazad – Kaštelir, raznovrsne aktivnosti za velike i male bile su pripremljene na glavnom trgu; u kreativnim radionicama izrađivali su se maštoviti istarski kosiri i pečati od krumpira, crtalo se domaćim crnim vinom, dok su poseban kuriozitet izazvale ručno rađene lutke od lavande… 

Sve su se radionice odvijale zahvaljujući kreativkama iz kaštelirke udruge KREKE Ester i Helgi Diklić te učiteljici Karmen Legović koja je radila s mališanima iz ovdašnje područne osnovne škole.

O neizostavnoj gastronomskoj ponudi pobrinuli su se lokalni restorani Žardin i Toni, dok je Opg Venier zasladio atmosferu domaćim fritulama i kroštulama. Dobru posjećenost zabilježile su i lokalne vinarije Cossetto i Radoš, te kuća meda Opg Ventin.

Ovom simboličnom proslavom željeli smo čestitati Svjetski dan turizma lokalnom stanovništvu i našim posjetiteljima. Idealna je to prilika da se  zahvalimo na odličnoj suradnji svim dionicima turističke ponude na teritoriju općine, koji su, sa svoje strane, i omogućili da ove sezone ostvarimo rekordne rezultate – zaključila je voditeljica Tz-a Romina Sionsich.    

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email