NEWS
Max sredina 2 nagradna igra

Svjetska jedriličarska elita dolazi u Poreč

WMRT Press4
09.02.2017. 14:59; Učitavanja: 719; Početna / Lifestyle / Zabava / Svjetska jedriličarska elita dolazi u Poreč

U sklopu događanja Croatia Match Cup Poreč 2017 u akvatoriju porečke uvale Peškera održat će se regata jednog od najprestižnijih svjetskih jedriličarskih natjecanja World Match Racing Toura.

Na  prezentaciji u porečkoj Villi Polesini predstavljena je regata World Match Racing Toura pod nazivom Croatia Match Cup koja će se održati od 25. do 28. svibnja u Poreču. Zajedno uz Volvo Ocean Race i America’s Cup, svjetska jedriličarska organizacija kategorizirala je WMRT kao Special Event, čime regata u Poreču postaje dio jednog od prestižnih svjetskih jedriličarskih spektakala.

Regata od milijun dolara

Od svoga je početka 1999. godine World Match Racing Tour jedna od vodećih svjetskih regata koja okuplja najbolje svjetske jedriličare i olimpijske pobjednike. U srpnju 2015. godine švedska je tvrtka Aston Harald AB postala vlasnik World Match Racing Toura te u regatu uvela katamarane visokih voznih performansi. Uvođenje katamarana M32  za World Match Racing Tour bilo je prekretnica koja ga je podigla na novu razinu. Pošto se počelo jedriti u identičnim plovilima, a u fokus su stavljeni timski rad te vještine i spretnost posada, ishodi dvoboja katamarana M32 postali su krajnje neizvjesni. Te se dinamične i neizvjesne taktičke borbe dva plovila odvijaju u blizini obale pa ih publika može neposredno pratiti, što je u konačnici vrhunski sportski show i za gledatelje na lokaciji i za one koji globalno prate live prijenose i analize. Tijekom 2017. godine regate World Match Racing Toura odvijat će se u globalno prepoznatljivim turističkim destinacijama, kao što su Perth, Long Beach ili pak Miami Beach, na tri kontinenta.  Dvadeset će najboljih posada u švedskom Marstrandu jedriti u finalu World Match Racing Toura, a najbolja će od njih osvojiti nagradu od milijun dolara. U borbu za nagradu i kvalifikaciju u nastavak World Match Racing Toura uključit će se i hrvatska jedriličarska momčad predvođena zlatnim olimpijcima Šimom Fantelom i Igorom Marenićem.

Idealna lokacija

Organizatori Croatia Match Cupa Poreč 2017, agencija fakat. i DMC Scandinavian Tours, s vlasnikom su licence potpisali četverogodišnji ugovor.  Poreč će ove godine ugostiti  jednu od kvalifikacijskih regata, s koje dvije najbolje momčadi odlaze na regatu svjetskog prvenstva u  SAD-u, a u iduće tri godine u uvali Peškera organizirat će se regate svjetskog prvenstva. Predstavljajući projekt predstavnik organizatora Vedran Sušić istaknuo je:   Puno smo truda i energije uložili u pregovore s vlasnikom licence i dovođenje World Mach Racing Toura u Hrvatsku, a jedna je od bitnih stvari bila i lokacija održavanja regate. Organizacijski kriteriju uvjetuju visoke infrastrukturne, smještajne i sadržajne standarde, koje Poreč u potpunosti ispunjava.  Štoviše, generalno sponzorstvo kompanije kao što je Valamar Riviera, ali i otvorenost za suradnju Grada Poreča i Turističke zajednice grada Poreča, olakšali su pregovore s vlasnikom licence te ubrzali potpisivanje ugovora.  Ponosni smo što smo Hrvatsku, Istru i Poreč uvrstili u svjetsku jedriličarsku elitu, ali i čvrsto uvjereni da će World Match Racing Tour biti jedan od motora daljnjeg turističkog razvoja destinacije Poreč.

Događanje na kojem se mora biti

Kako bi se zadovoljila  očekivanja najzahtjevnijih gostiju, ali  i potvrdio  status Poreča kao uzbudljive  hrvatske  turističke destinacije,  u sklopu Croatia Match Cupa Poreč 2017 neizvjesna nadmetanja jedriličarske Formule 1 bit će nadopunjena raznolikim zabavnim sadržajima te ekskluzivnom  eno-gastronomskom ponudom.  Uz nezaboravan pogled na jureće katamarane posjetiteljima će se u uvali Peškera ponuditi najbolje i najzanimljivije od hrvatskih  vinara te ukusni  zalogaji  fusiona hrvatskih regionalnih gastronomskih  posebnosti.  Uz extreme park, Festival vjetra, koncerte regionalnih glazbenih zvijezda  te niz aktivnosti za najmlađe Croatia Match Cup Poreč 2017 četiri će dana biti događanja na kojem se želi biti. Prednosti takvog koncepta, i njegove vrijednosti kao turističkog proizvoda, prepoznala je Valamar Riviera. 

Osvrćući se na ulogu kompanije u projektu, potpredsjednik za prodaju i marketing Valamar Riviere Davor Brenko istaknuo je:  Valamar Riviera je ponosan sponzor događanja Croatia Match Cup Poreč 2017 u sklopu kojeg će se održati  prestižna svjetska regata u klasi katamarana M32 na kojoj će nastupiti svjetski poznati jedriličari te olimpijski pobjednici u raznim klasama.   Uz sportski dio natjecanja  gosti će moći uživati u raznolikoj gastronomskoj ponudi, koncertima, edukativnim i zabavnim programima u zoni događanja na porečkoj Peškeri. Valamar Riviera aktivno promovira turizam u destinaciji Poreč te u suradnji s lokalnom zajednicom i ostalim dionicima kontinuirano i ciljano ulažemo u događanja i sadržaje koji podižu konkurentnost destinacije. U turizmu kojem težimo nije dovoljan samo adekvatan smještaj i more jer turisti, posebno oni više platežne moći, traže i zabavu, aktivan odmor te atraktivne i autentične doživljaje. Vjerujemo da će  Croatia Match Cup Poreč 2017, smješten  na atraktivnoj lokaciji sa savršenim pogledom na napete dvoboje jedriličara uz kulisu naše lijepe starogradske jezgre, ali i bogatim popratnim programom za sve uzraste, pružiti sjajnu zabavu mnogobrojnim turistima i domaćem stanovništvu. Drago nam je i da se događanje održava zadnjeg vikenda u svibnju jer na taj način utječemo i na produženje sezone u destinaciji.  Uvjereni smo da će Croatia Match Cup Poreč 2017 biti mjesto vrhunskog sporta i odlične zabave i veselimo se što smo dio ovog događanja.

Uz sve navedeno Croatia Match Cup zaista je događanje na kojem se mora biti i koje će bez sumnje na najbolji mogući način otvoriti porečku ljetnu sezonu.

PR

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email