NEWS

Svileni petak u Poreču – u parku Olge Ban održan prvi event plesa na svili

287277234_5217478201664630_2983777157080936243_n
11.06.2022. 23:15; ; Početna / Kultura / Svileni petak u Poreču – u parku Olge Ban održan prvi event plesa na svili
U Poreču se u petak, 10. lipnja, u Parku Olge Ban obilježio prvi porečki event plesa na svili gdje se nastojalo na prijateljski i atraktivan način upoznati zainteresirane sa svilenim, zračnim elementima i podijeliti prezentiranje pripremljenih plesnih koreografija uz glazbu s publikom.
Organizatori večeri bili su trenerica Veronika Vlašić i plesna udruga USB Poreč gdje su plesne, svilene točke bile mjesecima pripremane.
Ples na svili je kombinacija plesa i gimnastičkih elemenata koja se izvodi na dvije okomito postavljene trake materijala. Publika svih uzrasta mogla je rekvizite isprobati penjanjem, zamatanjem ili rotiranjem u zraku.
Cilj javnog druženja bio je predstaviti umjetničku kulturu zračnih akrobatskih vještina. Zadovoljstvo je u zajednici proširiti spektar pokreta i ponuditi novu dimenziju rekreacije – zračnu dimenziju u visini. Sugrađani su suradljivo pljeskali, navijali i fotografirali, a neki i hrabro, samostalno pokušali. Montaža svila obuhvaćala je snažno i zdravo drveće Parka s kojeg su učvršćeno visile roza, crvena, bordo i lila nijansa svile. Podloga je bila zaštićena strunjačama.
 
Pohvaljuju se vrijedne cure koje su demostirale uvježbane koreografije u zraku – Mirela, Nola, Emili i Lana, te poseban, zajednički nastup majke Tine i njene kćeri, predškolarke Naomi.
 
Antonio Petrovski ovjekovječio je večer fotografijama ambijenata, nastupa i gledališta.
 
Programe i aktivnosti treniranja plesa na svili možete pratiti na društvenim mrežama FACEBOOK i INSTAGRAM – Veronika Vlašić/USB Poreč.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna