NEWS

SVETI LOVREČ: Zimski vijećnički san

22.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / SVETI LOVREČ: Zimski vijećnički san
789Lovree-Glavaš.jpg

Branko Glavaš, vijećnik Nezavisne liste Sanje Matošević, nezadovoljan je radom Općinskog vijeća. »Nekoliko mjeseci se gotovo ništa ne događa, čini mi se da smo jednostavno stali. Prve dvije sjednice bile su osnivačke, treća svečana, ovo je takoreći prva radna i zato mislim da smo svi skupa, kao vijećnici, zatajili«, rekao je Glavaš na posljednjoj sjednici vijeća.

Načelnik Branko Zgrablić ne dijeli njegovo mišljenje.

– Radi se i to punom parom na projektima koji su značajni za čitavu općinu, ali to nije vidljivo u javnosti. Posao koji nas trenutno okupira je upisivanje vlasništva. Pola naših nekretnina upisano je u vlasništvo Fonda za privatizaciju i sada radimo na tome. No, svi možete vlastitim angažmanom pridonijeti da se više radi, rekao je Zgrablić.

Nezavisni vijećnik Edo Matošević negodovao je što pacijenti moraju čekati pred općinskom zgradom, u sklopu koje se nalazi zdravstvena ambulanta. Riječ je mahom o starijim ljudima, pa je predložio da se vrata otvore u sedam ili da se pred zgradu postave klupe kako bi bar mogli sjesti. Pitao je o mogućnosti sanacije rubova ceste za Selinu i postavljanju oznaka za sela Perini, Vošteni i Zgrabljići. Kako je odgovorio načelnik, čistačica bi trebala otvoriti vrata zgrade u sedam sati, pa će provjeriti u čemu je problem. ŽUC-u će poslati dopis koji bi ih trebao podsjetiti da obnove vertikalnu signalizaciju.

Također nezavisna, vijećnica Sanja Matošević, nezadovoljna je što je otežano prometovanje selom Krunčići jer se na cesti gradi septička jama.

– Predlažem da Općina razmotri mogućnost asfaltiranja puta oko sela, rekla je, na što je Zgrablić kazao da se radi o višegodišnjem problemu radi kojeg je Općina pokrenula i parnični postupak, a nekoliko puta je intervenirao i građevinski inspektor. Asfaltiranje drugog puta ne bi imalo učinka budući da i tu dionicu pritišće nekoliko neriješenih imovinskopravnih problema.

V. Md.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email