NEWS

I Dino Ružić potpisao za SDP

22.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / I Dino Ružić potpisao za SDP
923XO011863.jpg

Nakon Darka Požarića i Dino Ružić, također član Nezavisne liste Poreč plus/Parenzo piu´ u tri izborne utakmice, a koji je u prošlom mandatu bio i nezavisni član gradskog poglavarstva, prešao je u stranačke redove, potpisao pristupnicu gradskom SDP-u.

»Učinio sam to bez nekih posebnih pobuda i mislim da to nije vijest za novine. Svatko ima pravo odlučiti na koji se način želi uključiti u politiku. Sa SDP-om sam pregovarao i prije posljednjih lokalnih izbora, a programi moje bivše liste i ove stranačke u mnogo se detalja poklapaju. Na listi Poreč plus sve su moji dragi prijatelji i moj prelazak u stranku nema veze s tim«, rekao je Ružić. Misli da SDP može u državi i u Istri odigrati značajniju ulogu i da je šteta što nema veći utjecaj i u Poreču. Na pitanje hoće li se kandidirati za neku od stranačkih funkcija, Ružić odgovara da ga to ne zanima.

Aktualni predsjednik porečkih SDP-ovaca Arduino Matošević nije htio podrobnije komentirati »pomlađivanje« stranke, jer će u srijedu u 18 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta biti izborna konvencija, na kojoj će uz njega kandidat za predsjednika biti i Miro Sošić. »Učlanili smo nekolicinu novih stručnih ljudi, što će se sigurno dobro odraziti na programu i radu stranke. A to je već sada, kako smo i najavili nakon lokalnih izbora, početak pripreme za nove. I to ozbiljan početak pripreme«, rekao nam je Matošević.

S. M.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email