NEWS
Ljeto u Funtani

Sv. Lovreč: Odmah u realizaciju infrastrukturnih projekata

01.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Sv. Lovreč: Odmah u realizaciju infrastrukturnih projekata
373GO129784.jpg

Dvije su važne investicije u prvom dokumentu vrijedne oko 1,8 milijuna kuna: gradnja mrtvačnice i proširenje groblja u Gradini (400.000 kuna) te sanacija zgrade u povijesnoj jezgri Svetog Lovreča koja bi trebala postati kulturno-informativni centar.

Drugi dokument sadrži 22 stavke različitih infrastrukturnih programa vrijednih 2,2 milijuna kuna. Riječ je o gradnji javne rasvjete, parkirališta, sanaciji zidova, izradi projektne dokumentacije, održavanju cesta i starogradske jezgre. Za sve projekte određeni su rokovi od kojih mnogi imaju zajednički nazivnik »odmah«.

Usvojena je i odluka o osnivanju radnih tijela, čiji je prijedlog obrazložio načelnik Branko Zgrablić. Budući da dosadašnji odbori Općinskog vijeća više neće imati posla kao do sada jer će veći dio odrađivati poglavarstvo, neki će se spojiti, a nekima će se smanjiti broj članova. Odlučeno je da ostaju kao do sada mandatna te komisija za statut, poslovnik, izbor i imenovanja, predstavke i prijedloge, odboru za društvene djelatnosti i kulturu pridodaje se i sport pa će imati pet članova, onaj za gospodarstvo, proračun i financije smanjuje se na tri člana, dok će pet članova imati onaj za prostorno planiranje, komunalni sustav, infrastrukturu i upravljanje nekretninama

V.Md.

Print Friendly, PDF & Email