NEWS

Sv. Lovreč: Javna rasprava o poslovnoj zoni Gradina

22.04.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Sv. Lovreč: Javna rasprava o poslovnoj zoni Gradina

. Trajat će mjesec dana, a javno izlaganje predviđeno je za 11. svibnja u općinskoj zgradi.

Prihvaćene su osnovne smjernice za javni natječaj kojim bi se sanirala zgrada u povijesnoj jezgri Svetog Lovreča, koja se planira pretvoriti u informativno-galerijsko središte općine.

Za korištenje javne površine namijenjene postavljanju kioska za pripremu i prodaju brze hrane stigla je tek jedna ponuda. Kiosk ispred plesne sale dodijelit će se Marvinu Jurcanu za godišnju najamninu od 1.500 kuna. Zbog greške u provedbi natječaja Općina će još jednom objaviti pozivni natječaj za izradu projektne dokumentacije proširenja groblja i izgradnje mrtvačnice u Gradini.

Razmatrala se i problematika radnog vremena ovdašnjeg poštanskog ureda. On za stranke radi samo tri sata ujutro, što ometa rad Općine, građana i poduzetnika. Članovi poglavarstva su stoga odlučili da će se uputiti dopis Hrvatskoj pošti sa zahtjevom da se vrati prijašnje, puno radno vrijeme. Ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune, spremni su pomoći nezadovoljnim građanima pisanjem peticije, a bude li potrebno, i organiziranjem prosvjeda.

V. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email