NEWS

Sutra, utorak 27. 11. u porečkom Učilištu Utorak u foajeu: Davor Sanvincenti

sanvincenti
26.11.2018. 12:42; ; Početna / Kultura / Sutra, utorak 27. 11. u porečkom Učilištu Utorak u foajeu: Davor Sanvincenti

Utorak u foajeu ovoga će tjedna ugostiti porečkog multimedijskog umjetnika Davora Sanvincentija. Uz razgovor s autorom, na velikom platnu bit će prikazani videorad The River i višestruko nagrađivani film prvijenac Skoro ništa: i dalje noć. Riječ je o nizu autorskih predstavljanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a tijekom prosinca u foajeu kina gostuju i Mladen Blažević s poezijom te čuveni Kinoklub Zagreb povodom svog 90. rođendana. 

Videorad The River (2009.) svoje uporište ima u animiranju već narušene statične analogne fotografije, Versus, te je svojevrsna dubinska navigacija u sam medij, tragajući za ontologijom audiovizualnog pejzaža. S druge strane film Skoro Ništa: i dalje noć ima polazište u tekućim fotografijama, baš zato jer se snima na filmskoj traci, te se navigacija proširuje kroz tekst i namjerno uništavanje medija u svrhu poistovjećivanja poetike koja govori o krhkosti tijela i sjećanja. – pojašnjava Sanvincenti.

Umjetnička praksa Davora Sanvincentija obuhvaća djelovanje u više medija – fotografija, film, video, zvuk, medijski performans. Njegovi interesi kreću se od antropoloških promišljanja u domeni vizualne kulture do audiovizualnih fenomena koji se temelje na ljudskim osjetima i percepciji, a sastavni su dio svakog njegovog rada, uključujući tako i samog promatrača.

Sanvincenti je dobitnik mnogih nagrada za svoje stvaralaštvo, od kojih se najviše ističe nagrada Radoslav Putar, osvojena za instalaciju Udaljena intimnost 2010. godine. Nagrada, koju dodjeljuje Institut za suvremenu umjetnost afirmirala je Sanvincentija na međunarodnoj razini. Izlagao je na brojnim hrvatskim, ali i međunarodnim izložbama i festivalima te prestižnim lokacijama. Trenutno radi na davno započetom projektu, proširenju fotografske serije Mjesta koja ćemo disati u formi 16mm filma. 

Utorak u fojaeu s Davorom Sanvincentijem na programu je u porečkom kinu 27. studenog u 19 sati, uz slobodan ulaz. Više informacija dostupno je na web stranicama Učilišta www.poup.hr.

Print Friendly, PDF & Email