Susret umirovljenika Kaštelira i Buzeta

16
16.04.2023. 10:21; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Susret umirovljenika Kaštelira i Buzeta

Na inicijativu nekoliko članova, kaštelirska udruga umirovljenika organizirala je u subotu, 15. travnja susret sa članovima Udruge umirovljenika iz Buzeta. Bio je to dan pun događanja i emocija. Susret je započeo u prostorijama kaštelirske udruge upoznavanjem i pozdravnim dobrodošlicama. Nakon male okrijepe koju su pripremile kaštelirske umirovljenice uz donaciju kolača slatičarne Concettino, krenulo se na organizirano hodanje trasom prema Vrbanovici, omiljenom izletištu našeg područja.

Sudjelovalo je tridesetak hodača koji  su lagano, kako to priliči umirovljenicima, uz priču i adekvatnu pratnju hodali oko 3 sata,  a prevalilo se preko 10 km, uz pauzu na Vrbanovici.

Po povratku sa Vrbanovice, organiziran je zajednički ručak, koji je održan u prostorijama udruge u Kašteliru. Druženje je nastavljeno do popodnevnih sati, a dogovoren je uzvratni susret sredinom svibnja, kada će se organizirati hodanje na stazi Sedam slapova na Buzeštini. Dogovorene su još neke zajedničke aktivnosti tijekom godine, a za slijedeću godinu u ovom istom terminu dogovorena je Šparugijada na Vrbanovici.

Svi sudionici bili su oduševljeni susretom i ovo je bio poticaj za daljnju suradnju dviju udruga.

Ester Diklić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email