NEWS

Suradnja Umjetničke škole Poreč i umjetničkih škola iz Praga 6

On line sastanak sa Pragom
28.02.2023. 18:43; ; Početna / Kultura / Suradnja Umjetničke škole Poreč i umjetničkih škola iz Praga 6

Suradnja učenika i predstavnika Umjetničke škole iz Poreča i umjetničkih škola iz gradske četvrti Praga 6, bila je tema zajedničkog on line stanaka održanog danas. Na konferenciji su uz porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića i zamjenika gradonačelnika Praga 6 Zdeněka Hlinskýog, te zamjenice gradonačelnika zadužene za edukaciju Mariane Čapkove, sudjelovali i suradnik Jaromír Vaculik, te ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić i predstavnici škola iz Praga 6 – Osnovne umjetničke škole Zàkladní umělecka škola usmjerene na glazbu, književnost i umjetnost, zatim osnovne umjetničke škole Marjànka za glazbu i posebno flautu, te Základní umělecká škola Jana Hanuše.
Na on line sastanku su prisustvovali i voditeljica Odsjeka u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti u Gradu Poreču-Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović i Nenad Velenik, direktor TZ-a Poreč.

Uz predstavljanje škola, na sastanku je bilo govora o mogućnostima suradnje kroz nastupe učenika, koncerte, plesne programe, zajedničke radionice, seminare, natjecanja ili festivale. Tako je konkretno dogovoreno da će se učenici porečke Umjetničke škole predstaviti na velikom glazbenom festivalu koji se krajem svibnja ove godine održava u Pragu, gdje će imati prilike nastupiti i predstaviti Poreč i svoju školu. Također u svibnju učenici Umjetničke škole imat će priliku nastupiti prilikom predstavljanja Poreča na svečanosti povodom Dana hrvatske državnosti u organizaciji Veleposlanstva RH u Pragu. Obje su strane izrazile zadovoljstvo sastankom i skorim zajedničkim druženjem, koje će, kako su istaknuli otvoriti nove mogućnosti suradnje.

Podsjetimo, Prag od 2012. godine s Gradom Porečom ima potpisan Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljstva i to na razinama kulture, sporta, obrazovanja ali i gospodarstva. U tom je razdoblju održano više službenih posjeta i prezentacija, na kojima su se dijelila znanja i iskustva po pitanju povlačenje EU sredstava, prostornog planiranja, digitalizacije rada gradske uprave, ulaganja u obrazovanje, sport, organizaciju manifestacija.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email