NEWS

SUPer SURFERS CHALLENGE POREČ – LANTERNA 2014. – održana prva SUP Elite utrka u Hrvatskoj!

2014-06-28 10.55.43
30.06.2014. 13:13; ; Početna / Slider / SUPer SURFERS CHALLENGE POREČ – LANTERNA 2014. – održana prva SUP Elite utrka u Hrvatskoj!

Najbolji svjetski Stand Up Paddle surferi proteklog su vikenda zaposjeli Poreč i poluotok Lanternu, gdje se održala prva hrvatska SUP Elite utrka. Svjetska elita veslanja na dasci, inače najbrže rastućeg i vjerojatno najzabavnijeg vodenog sporta na svijetu, prvog je dana odvozila 13 km dugu regatu od rive u Poreču do poluotoka  Lanterna, a drugi dan se održala rekreativna utrka u dužini od 9,5 km.

SUPer Surfers Challenge Poreč – Lanterna je jedinstveno natjecanje na ovim prostorima i vrhunac dvodnevnog događanja je bila SUP ELITE regata, prva SUP utrka u Hrvatskoj na kojoj su se natjecali  profesionalni veslači na dasci iz cijeloga svijeta.

Na SUP utrci u Poreču i Lanterni, nadmetanju koje se po prvi puta održalo u Hrvatskoj, došli su najbolji svjetski stand up paddle surfer. Izdvajamo samo neke od njih: (žene) Lina Augaitis, Manca Notar, Kimi Zupančić, (muški): Peter Bartl, Igor Gojić, Martin Salmhofer, Fabrizio Gasbarro, Christoph Salmhofer, Rok Puvar, Tomaz Jensterle, Mitja Konjc, Endre Virág, Giorgio Magi, Branislav Sramek, Marko Crneković, Rok Vettorazzi te zlatni Hrvatski kanuisti Igor Gojić i Nikica Ljubek.

Utrka od 13 kilometara startala je s rive u Poreču i završila na cilju u Lanterni, a pobjednici ELITE regate su Lina Augaitis iz Kanade (u ženskoj kategoriji) te Branislav Sramek iz Češke (u muškoj kategorji).

Odmah nakon ELITE regate održala se Open Race utrka Poreč- Lanterna, a pobjedu 9,5 kilometara duge staze je odnio Helgo Lass iz Njemačke.

Tijekom dvodnevne manifestacije na plaži sportskog centra Valeta na Lanterni, održale su se prezentacije i škole SUP surfa, sprint utrka, štafetna utrka timova, radionica SUP yoge, brojne zabavne igre za sve posjetitelje te u večernjim satima bogat zabavni program uz nagradne igre.

Lina Augaitis, pobjednica SUP Elite utrke je prvi puta u Hrvatskoj, kaže da joj se Poreč jako svidio: “Ruta utrke je bila odlična, svidjelo mi se što smo napravili krug oko otoka svetog Nikole, i vratili se na savršen završetak utrke, ovdje u Sport Centru Valeta. Uživam u boravku ovdje, oduševljena sam što su ovdje svi aktivni, igraju tenis, razne sportove u moru i mislim da je to zaista odlično!“

Branislav Sramek, pobjednik SUP Elite utrke:

„Ovdje je sve jako lijepo. Iz organizacije bih volio pohvaliti briefing prije utrke koji se održao uz druženje na kavi u hotelu Valamar Riviera Hotelu u centru Poreča. Istra je zaista prekrasna.“

Helgo Lass, pobjednik Open Race utrke Poreč- Lanterna oduševljen je uvjetima smještaja i utrke: “More je čisto, ljudi su izuzetno dragi i susretljivi, a osobito bih želio pohvaliti  organizatora utrke. Grad Poreč nas se jako dojmio. Vrlo smo zadovoljni smještajem te se nadamo da ćemo doći i iduće godine.“

Organizator utrke: Surf klub Surfmania (promotor Stand up paddlinga u Hrvatskoj), domaćin Valamar hoteli i ljetovališta, Turistička zajednica Tar-Vabriga i Turistička zajednica grada Poreča.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email