NEWS

Studenac početkom listopada otvara prijave za dodjelu donacija neprofitnim organizacijama koje doprinose iskorjenjivanju gladi i promociji zdravog života

27.09.2021. 12:52; ; Početna / Gospodarstvo / Studenac početkom listopada otvara prijave za dodjelu donacija neprofitnim organizacijama koje doprinose iskorjenjivanju gladi i promociji zdravog života
Korak bliže zajednici - novi odgovorni projekt Studenca

Studenac, vodeći maloprodajni lanac na Jadranu, pokrenuo je svoj novi društveno odgovorni projekt „Korak bliže zajednici“, u kojem mogu sudjelovati neprofitne organizacije koje se brinu o iskorjenjivanju gladi i promoviraju zdrav život. Projekt je započet kako bi kompanija pružila potporu humanitarnim, zdravstvenim i drugim programima koji pridonose dobrobiti i unapređenju života zajednice. Predviđena je raspodjela sredstava u vrijednosti od 100.000 kuna, a prijave za donacije, putem formulara na stranici studenac.hr/korak-blize-zajednici, počinju 1. listopada i traju sve do kraja mjeseca.

„Briga o zajednici utkana je u poslovanje Studenca, a „Korak bliže zajednici“ logičan je nastavak našeg doprinosa društvu. Tako smo, nakon uspješno pokrenutog projekta „Korak bliže prirodi“, započetog 2020. s ciljem da kompanija sa svojim zaposlenicima pomogne u očuvanju prirode, sada odlučili podržati lokalne organizacije koje svojim radom učinkovito pridonose ispunjavanju i uklanjanju gorućih lokalnih problema s kojima smo i globalno suočeni. Iznimno nam je važno njegovati dobrosusjedski karakter, kako svojom komercijalnom ponudom i uslugama tako i projektima koji uistinu pozitivno utječu na zajednice kojih smo dio“, istaknula je Nina Mimica, direktorica marketinga tvrtke Studenac.

Pri određivanju kriterija u Studencu su se vodili globalnim ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda, točnije, drugim i trećim ciljem, koji se odnose na iskorjenjivanje gladi i promociju zdravog života te blagostanja za ljude svih generacija.

„Sredstva ćemo usmjeriti organizacijama koje svojim radom pomažu socijalno ugroženim obiteljima, pojedincima i samohranim roditeljima te ostalima koji se, nažalost, suočavaju s nestašicom osnovnih sredstava. Također, u fokusu su nam i oni koji se bave promocijom zdravog života, rehabilitacijom, postizanjem kvalitetnijeg života djece i starijih osoba s posebnim zdravstvenim potrebama te prevencijom bolesti, ali i izgradnjom odgovarajućih igrališta, dječjim klubovima, sportom i rekreacijom za osobe svih dobi. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da više o projektu, uvjetima sudjelovanja u natječaju te Pravilnik i prijavnicu pronađu na službenoj stranici“, poručila je Jasminka Benazić, voditeljica korporativnih projekata tvrtke Studenac.

U sklopu projekta Studenac će četiri puta godišnje zaprimati prijave i dodjeljivati sredstva organizacijama koje svojim radom pridonose unapređenju kvalitete života i općoj koristi zajednice. Odgovorno poslovanje dio je dugoročne poslovne strategije Studenca, a „Korak bliže zajednici“ nastavak je nastojanja Studenca da kao tvrtka pridonosi pozitivnim društvenim promjenama.

Print Friendly, PDF & Email