NEWS
Best of Poreč

ISTRA INSPIRIT – ‘Iustitia (facta est)’ još jednom vratila Poreču barokni sjaj davnih vremena te oduševila mnogobrojnu domaću i stranu publiku

14079794_1117059878373170_5349398568762730397_n
19.08.2016. 20:52; ; Početna / Lifestyle / Zabava / ISTRA INSPIRIT – ‘Iustitia (facta est)’ još jednom vratila Poreču barokni sjaj davnih vremena te oduševila mnogobrojnu domaću i stranu publiku

Istra Inspirit doživljaj ‘Iustitia’ organiziran u suradnji sa Zavičajnim muzejom Poreštine održan je sinoć u Poreču te još jednom starogradskoj jezgri Poreča vratio šarmantni barokni sjaj i oduševio mnogobrojnu domaću i stranu publiku. Podsjećamo, ‘Iustitia’ se u sklopu Istra Inspirita održava već petu sezonu zaredom (2012.-2016.)

Jedinstvena kazališna vođena tura koju su izvodili članovi Društva prijatelja Giostre, autentični barokni kostimi, karakteristični događaji i barokni jelovnik bili su odličan primjer oživljavanja starih vremena. Priča o Domenicu Furlanu prikazuje sudbinu o čovjeku koji je ukrao blago iz Bazilike, međutim o njegovoj budućnosti (odnosno, o pravdi) na kraju odlučuju sami posjetitelji, koji su ga odlučili poštedjeti. Palača Sinčić gdje se održala večera i starogradska jezgra Poreča bili su idealna scenografija za prikaz dramatičnih događaja s kraja 17. stoljeća.

Ovaj doživljaj predstavlja još jedan uspješan primjer sinergije i uključivanja lokalne zajednice sa ciljem oživljavanja povijesti istarskog poluotoka i valorizacije kulturne baštine u turističke svrhe.

Podsjećamo, Istra Inspirit se još dva puta vraća u Poreč ovog ljeta i to u sklopu Poreč Open Air festivala na otoku Sveti Nikola (21. i 28.08.) s programom za obitelji s djecom pod nazivom ‘Čarobni otok Sveti Nikola’.

Više informacija o projektu Istra Inspirit možete pronaći na http://www.istrainspirit.hr/ te na Facebook stranici: https://www.facebook.com/istrainspirit/.

Radio Centar

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani